Bereik meer mensen op Facebook met eigen video's

3 maart 2018

Video’s scoren veel beter dan andere posts op Facebook. Ze krijgen zelfs voorrang in de tijdlijn, dus de ideale manier om jouw content in de kijker zetten. Zo maken wij voor Beka Cookware iedere maand drie à vier receptenvideo’s.

videmarketing

Video's scoren beter op Facebook

En dan hebben we het niet over YouTube-video’s die je deelt via Facebook, maar over video’s die je rechtstreeks post op Facebook. Dit type video’s heeft meer bereik én meer respons. De layout van YouTube-video’s op Facebook is bovendien net iets minder aantrekkelijk, en het oog wilt ook wat.

Het bereik van video’s die je rechtstreeks post op Facebook ligt trouwens bijna dubbel zo hoog en omdat ze meer interactie uitlokken, zijn ze dus absoluut een aanrader.

Bereid de video-opnames goed voor

Iedere maand gaan we op zoek naar smakelijke recepten die je in een handomdraai klaarmaakt. We schrijven een stappenplan of storyboard uit zodat we goed weten welke verschillende stappen we gaan filmen.

Vervolgens stellen we een ingrediëntenlijst samen en selecteren we de nodige Beka Cookware producten. Elke video bevat minstens één product van Beka Cookware. We maken ook een moodboard voor ieder final shot. We bepalen de sfeer en gaan op zoek naar de juiste accessoires zoals kruidenplantjes, servies, tafeldecoratie … Dit beeld wordt ook gebruikt als miniatuurweergave of preview en verschijnt in de tijdlijn. Het moet je goesting geven om de video te bekijken.

De video-opname zelf

's Morgens trekken we eerst naar de winkel waar we alles vers kopen. Voor we aan het filmen slaan, bereiden we alle stappen zoals het snijden van de groenten voor. Als alles klaar staat, beginnen we met de opnames. Alle bewegingen gebeuren op een rustig tempo zodat alles in een vloeiende beweging gebeurt.

De videomontage

Tijdens de montage versnellen we de beelden zodat alles nog vlotter overkomt. We voorzien de nodige ondertitels in drie talen: Nederlands, Frans en Engels. De Facebookpagina van Beka Cookware werkt met Global Pages waardoor we de juiste video’s aan de juiste doelgroep kunnen tonen.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons