De onschatbare waarde van een domeinnaam

1 juni 2017

Als fullservice webbureau helpen we je bij de registratie en het beheer van je domeinnaam. Wij zorgen ervoor dat alles administratief én technisch in orde is zodat je communicatie vlot verloopt, en iedereen tevreden is.

hosting

Het belang van een goede domeinnaam

Wees uniek en duidelijk: kies een naam die relevant is aan je bedrijfsnaam of je activiteit, en maak het niet te complex. Hoe eenvoudiger, hoe makkelijker mensen je domeinnaam onthouden.

Heb je nog geen bedrijfsnaam? Controleer dan tijdens het bedenken ervan of de domeinnaam - met de gewenste extensie - nog beschikbaar is. Let erop dat een lege website niet wilt zeggen dat de domeinnaam nog beschikbaar is. Laat dit zeker controleren door Code d’Or - of iemand met ervaring hierin. Naast de standaard extensies (.be, .com, .eu, .org) zijn er tegenwoordig ook heel wat creatieve mogelijkheden zoals .blog, .design, .hotel, .pharma, .mobile, .world, .marketing …

Google kijkt mee

Houd er rekening mee dat Google op basis van je extensie je regio bepaalt en dit invloed heeft op de ranking in de zoekresultaten. Ben je een Belgisch bedrijf en wil je vooral hier goed gevonden worden? Zorg dan dat .be je hoofddomein is en andere (creatieve) domeinnamen hiernaar doorlinken.

Correct doorlinken doen wij via een redirect zodat de bezoeker altijd de hoofddomeinnaam ziet. Surft de bezoeker bijvoorbeeld naar codedor.com dan wordt hij doorgestuurd naar codedor.be en ziet hij dit ook in de adresbalk veranderen. Dit zorgt voor meer duidelijkheid bij de bezoeker, en de zoekmachine. De verschillende domeinnamen leiden niet naar gedupliceerde websites, maar naar 1 website en zijn geen vorm van ‘SEO-fraude’.

Registratie en beheer van je domeinnaam

Het is niet alleen belangrijk om je domeinnaam correct te registreren, maar ook om ze goed te beheren. Bij een registratie door Code d’Or zorgen wij er steeds voor dat jij de eigenaar bent, en wij enkel administratief en technisch contact zijn - dit is nodig zodat wij alles rechtstreeks voor jou kunnen regelen.

Naast de praktische registratie zorgen wij ervoor dat je domeinnaam elk jaar tijdig verlengd wordt en beheren we - als je wenst - de DNS-records. Deze laatste zorgen ervoor dat het verkeer naar je domeinnaam zowel voor de website zelf als e-mail goed worden gestuurd. We koppelen eventuele eigen mailservers aan het subdomein of helpen je met andere instellingen zoals fallback servers, Voice Over Internet Protocol (VoIP) voor je telefooncentrale …

Een domeinnaam overkopen

Heb je een domeinnaam op het oog, maar is deze in het bezit van een ander bedrijf of andere persoon? Wij helpen - al dan niet via een third-party escrow zoals Sedo - met de overdracht. Een escrow bedrijf als Sedo is de veiligste manier voor online transacties omdat zij het overeengekomen bedrag blokkeren tot de transactie volledig in orde is. We controleren de domeinnaam, stellen het overdrachtscontract op en waken over de transactie zodat jij niet bedrogen uitkomt.

Bij een domeinnaam komt meer kijken dan puur en alleen de naam. Het correct registreren en goed beheren ervan maken deel uit van onze pijler Services & Support. Wij zorgen ervoor dat alles jaar na jaar administratie en technisch in orde is, en jij op beide oren kan slapen.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons