Een doordachte strategie als basis

9 mei 2017

Onze consultants helpen bedrijven te anticiperen op de digitale transformatie. Naast strategisch advies leveren wij ook technische oplossingen om de strategie waar te maken.

Digitale transformatie

Naast development, webdesign en online marketing rekenen klanten steeds meer op ons voor strategie en consultancy. We leven in een digitale wereld, maar vele business processen bevinden zich nog niet online. Wij analyseren je business en hoe we jouw bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk online brengen door bijvoorbeeld nieuwe producten of diensten te ontwikkelen.

We verdiepen ons in de materie van je bedrijf en stellen vragen, veel vragen. Ieder bedrijf is uniek en vraagt om een individuele aanpak. Een bedrijf dat wereldwijd aanwezig is op beurzen en elke dag dealers op de baan stuurt zoals D&M Depot, heeft andere noden dan een familiebedrijf dat focust op België en een webshop wil starten, of een advocatenkantoor zoals Ardis Advocaten dat een online betalend support- en adviesplatform aanbiedt.

We denken altijd vanuit de potentiële doelgroepen: wat willen zij online doen, en waar hebben ze nood aan? Dit is soms confronterend voor het bedrijf dat vaak denkt vanuit wat zij menen nodig te hebben, maar leidt wel tot efficiënte oplossingen die het bedrijf en zijn klanten alleen maar vooruit helpen.

Operationele analyses

We onderzoeken problemen en opportuniteiten, en brengen use-cases en mogelijke scenario’s in kaart. Samen met jou bepalen we de verschillende elementen die nodig zijn voor het behalen van de vooropgestelde doelstelling - en toetsen hier latere beslissingen aan.

Het online brengen van business processen is vaak complex omdat je een grote hoeveelheid (verspreide) data moet stroomlijnen. We analyseren bestaande datastructuren, tekenen nieuwe uit en bekijken hoe je ze best implementeert. We controleren kritisch of de data geldig en goed onderbouwd is. Een rationele en objectieve kijk op cijfers, hypotheses, onderzoek, proofs of concept, tests … is dan ook essentieel.

We maken alles graag concreet aan de hand van visuele voorstellingen zoals flows. Dit helpt alle betrokken partijen - van de klant tot de developer - het geheel goed begrijpen. We toetsen de flows met je af en herwerken ze tot we de ideale setup hebben gevonden.

Een mensgerichte aanpak

Code d’Or mag dan wel een webbureau zijn, consultancy gebeurt altijd rond de tafel. Tijdens onze workshops en meetings stemmen we zowel de praktische als zakelijke kant van je project af. We staan voor een open en transparante manier van communiceren, zonder taboes. Wanneer afdelingen binnen het bedrijf van mening of doelstelling verschillen, deinzen we er niet voor terug om iedereen samen te brengen en tot een goede oplossing te komen. We mogen niet vergeten wat de hoofddoelstelling is en we mogen zeker de eindgebruiker niet uit het oog verliezen.

Wij zijn je kritisch klankbord dat spreekt uit ervaring met data, online processen, het wereldwijde web en alles wat daarbij komt kijken. Vanuit onze expertise helpen we je de juiste keuzes maken in personeel, materiaal en toolsets en leggen we mogelijke gevaren bloot.

Change management

Een digitale transformatie binnen een bedrijf leidt vaak tot veranderingen binnen de algemene bedrijfs-, marketing- en communicatiestrategie, en vraagt van alle medewerkers een extra inspanning. Het is belangrijk om hen duidelijk uit te leggen waarom bepaalde veranderingen plaatsvinden en hoe deze het bedrijf - en hen - vooruit helpen. We ondersteunen je hier graag in omdat dit niet altijd evident is. We lichten hen in over het ‘waarom’ en ‘hoe’ van de transformatie, en waar nodig betrekken we hen bijvoorbeeld bij het testen van prototypes.

Op het einde van een consultancyronde beschikken we onder andere over een duidelijke lijst met aandachtspunten, een ruwe prijszetting van het totaalproject en een roadmap. Soms eindigt een project hierna, en dat is helemaal niet erg. Het doel van een consultancyronde is vooral meer inzicht vergaren en als deze je behoedt voor een (financiële) misstap, was ze zeker een goede investering. Gaat het project wel door? Dan staan wij met twintig professionele mensen klaar om je project te realiseren.

We denken altijd vanuit de potentiële doelgroepen: wat willen zij online doen, en waar hebben ze nood aan?

Advies over all things digital

Naast het online brengen van je business processen sta je als bedrijf regelmatig voor andere digitale uitdagingen. Wil je de haalbaarheid van je online idee testen of een analyse van je online aanwezigheid en imago? Is er een discussie tussen jou en je online provider en ben je op zoek naar een objectieve en neutrale analyse? Of zie je door het bos de bomen niet meer als het gaat over berichten, tips en adviezen van verschillende providers? Wij helpen je graag.

Contacteer ons voor strategisch advies en een vrijblijvende kennismaking.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons