Het belang van goede hosting en back-ups

12 april 2017

Als fullservice webbureau nemen wij de hosting en back-ups van onze projecten graag zelf in handen. Hierdoor kunnen we snel ingrijpen bij onverwachte issues en slaapt de klant op beide oren.

hosting

Hosting op maat van jouw project

Sinds jaar en dag werken wij nauw samen met Openminds. We delen dezelfde pragmatische aanpak en dat leidt tot snelle en efficiënte oplossingen. Dit neemt echter niet weg dat wij ook positieve ervaringen hebben met andere partners zoals onder andere Hetzner Online en Combell.

De data van onze websites, webshops, webapplicaties en platformen staan verspreid op meerdere machines in meerdere datacenters. Op basis van het project en de technische noden bepalen we op welke machine jouw project een plek krijgt, en de omvang van het hostingpakket.

Dit kan à la carte, of helemaal op maat zoals nodig bleek voor de Digital Asset Management Tool van Beaulieu of het beeldarchief van Universiteit Gent. Voor de website van Vincent Sheppard Australië - die we later dit jaar uitbouwen - zorgen we ervoor dat de inhoud van de website op een server zo dicht mogelijk bij de Australische bezoeker staat, en niet op onze Belgische servers. Zo vermijden we dat de website content de hele wereld rondreist en de bezoeker voor lange wachttijden staat. Wij bieden via onze partners zowel shared hosting packages, virtualized hosting packages, dedicated machines en schaalbare cloud-oplossingen aan.

We evalueren je hostingpakket jaarlijks en kijken met een open blik naar het algemene dataverbruik verspreid over één jaar.

Het dataverbruik van Next Festival bijvoorbeeld piekt in aanloop van en tijdens het festival, maar andere maanden is dit vrij laag. Het tarief van hun hostingpakket wordt niet bepaald op basis van de jaarlijkse piek, maar het gemiddeld gebruik van één jaar.

Back-ups van de back-ups

Naast de back-ups van Openminds nemen wij zelf lokaal extra back-ups - better safe than sorry. Mensen die geen back-ups maken, zelfs niet van hun eigen persoonlijke computer, maken ons een beetje nerveus.

Monitoring met argusogen

We monitoren onze back-ups, deployment logs, hostings en mogelijke bottlenecks van applicaties via NewRelic. Verbruik, pieken en bandbreedte worden hier nauwlettend in het oog gehouden, en waarschuwingen verschijnen op onze interne communicatietool Slack. Op elk moment weten wij wat er draait en gebeurt op onze servers, die we gesynchroniseerd houden met Magallanes.

A clean server is the sign of good operation procedures, en daar werken wij elke dag aan.

Tot slot is de gezondheid van onze servers belangrijk voor ons en we houden alles graag netjes: oude (log)files, mailboxen, applicaties … worden tijdig opgeruimd, weliswaar in overleg met de klant. Wij beheren een 300-tal hosting accounts, 2Tb aan data of disk space, een 1000-tal e-mailaccounts en noteren per maand minimum 1.5Tb aan bandbreedte; een beetje orde is dan zeker niet overbodig.

Onze hosting en back-ups services zijn voor ons geen leuk extraatje: ze vormen een belangrijk onderdeel van onze pijler Services & Support. Bovendien zorgt dit voor één aanspreekpunt voor je online project, en blijft alles ook voor jou overzichtelijk en transparant.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons