Het DNA van Code d'Or

5 februari 2018

Code d’Or is steeds op zoek naar talent. Het is echter niet altijd eenvoudig om de juiste match te vinden. Soms past de kandidaat perfect binnen het team, maar ontbreekt de kennis. Evengoed ontmoeten we regelmatig keien in hun vak, maar is er geen klik met het team. Die perfecte mix vinden, is niet eenvoudig. Maar wat zoeken we dan precies?

werkplek

Multitasken pur sang

Als je bij Code d’Or aan de slag gaat, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Een van de belangrijkste eigenschappen die we zoeken in kandidaten is ‘wendbaarheid’. Ieder van ons heeft zijn specialiteit, maar daarnaast nog heel wat andere skills.

Naast het ontwerpen van websites, maken onze webdesigners onder andere ook prototypes en motion graphics, en geven ze creatief advies. Ook onze back-end en front-end developers doen meer dan enkel coderen. Het back-end team werkt structurele flows uit, levert technische support aan klanten en kent de ins en outs van onze serveropstelling.

De front-end afdeling werkt in tandem met de webdesigners en wordt ingeschakeld bij complexe prototypes. Ze moeten ook voeling hebben met grafische vormgeving omdat ze vaak op basis van het ontwerp extra webpagina’s moeten ontwikkelen zonder dat de initiële look & feel verloren gaat.

Ook onze project- en accountmanagers jongleren dagelijks tussen verschillende taken. Ze hebben meetings met klanten en moeten hun wensen zo goed mogelijk vertalen naar het team. Niet dat hun dag er dan op zit, zij zijn de schakel tussen ons team en de klant, op elk moment. Zij moeten het uitgevoerde werk controleren alvorens het naar de klant gaat en het budget nauwgezet in het oog houden.

Ze moeten de facturatie van hun eigen projecten klaarzetten voor onze office managers en op hun strepen durven staan als budget overschreden wordt. Bovenal moeten ze het team motiveren en enthousiasmeren.

En dan hebben we het nog niet gehad over onze office managers. Zij zijn de ruggensteun van Code d’Or en zorgen ervoor dat alles op wieltjes loopt, zowel op administratief, financieel, organisatorisch en hr-vlak.

Dit is niet altijd evident en vraagt concentratie, flexibiliteit en goesting om voortdurend bij te leren. Net zoals het digitale landschap, evolueert onze expertise voortdurend. Hoe oud onze kandidaten op papier zijn, is voor ons niet belangrijk. Wèl dat ze een frisse ingesteldheid hebben en zich goed voelen bij ons vrij jong team. Hiermee bedoelen we echter niet dat we op zoek zijn naar tafelspringers. Enige maturiteit is gewenst.

Je collega’s en onze klanten rekenen op je. Zeker als er een afspraak op de agenda staat. Natuurlijk zijn er altijd onverwachte omstandigheden, daar hebben we alle begrip voor. We kijken niet over je schouders mee, maar verwachten wel dat je verantwoordelijkheid neemt voor de aan jou toegewezen taken en dat je de deadline in het oog houdt.

Of je nu net afgestudeerd bent of meer dan tien jaar ervaring hebt, wij verwachten dat iedereen zijn schouders onder Code d’Or zet. Jeugdig enthousiasme en diepgaande vakkennis gaan hier hand in hand.

Natuurlijk komt er meer bij kijken dan puur het uitvoeren van je job. ‘s Middags eten we graag samen en op vrijdag durven we wel eens een game night organiseren. Samen dingen doen naast onze job is belangrijk voor de groepssfeer. Kandidaten die graag vertoeven op een onbewoond eiland moeten we teleurstellen.

Een interesse in technologie

Of je nu developer of office manager bent, de digitale evolutie houdt je bezig. Natuurlijk kijken onze developers hier met een andere blik naar dan onze office managers, maar net dat is zo uitdagend.

We polsen steeds naar de kandidaten hun werkgerelateerde activiteiten buiten het werk. Een marketeer ben je niet van 9 tot 5. Je volgt trends en gaat misschien wel al eens naar een conferentie. We verwachten van onze kandidaten dat ze passie voor hun vak uitstralen. Werk je als developer ‘s avonds aan de website van je band? Fantastisch! Die passie en motivatie zoeken we. We zijn ook altijd nieuwsgierig naar de hobby’s van onze kandidaten omdat ze een verrijking kunnen zijn op hun job bij ons.

developer computer

Altijd helder

Ons team bestaat uit heel wat verschillende persoonlijkheden en stijlen, én dat is geweldig. Zonder afbreuk te doen aan deze kleurrijke caleidoscoop, zijn er toch enkele basisafspraken op vlak van communicatie.

Elke dag werken we samen met lokale en internationale klanten. We mailen, praten via de telefoon of ontmoeten hen voor een bespreking of workshop. Het is belangrijk dat de klant zich goed voelt bij ons. Dit begint met de intonatie van je stem, de energie die je uitstraalt en je lichaamstaal. Zelfs via de telefoon voelt een klant je glimlach.

Solliciteer je voor marketeer, projectmanager of office manager? Dan heb je beter geen telefoonvrees. Een meester in vakjargon? Maar kan je je expertise niet vertalen naar mensentaal? Dan helpen we je hierin te groeien, want wij willen net een heldere dialoog aangaan met onze klanten. Enkel wanneer iedereen rond tafel begrijpt wat het project inhoudt, kan het traject naar het eindresultaat vlot verlopen.

Ook intern communiceren we helder en duidelijk. Ligt er iets op je maag? Loopt het project niet zoals je ingeschat had of is een taak te moeilijk en ben je het noorden kwijt? Spreek dan met een collega. Dit is de basis van een goede teamspirit, maar ook belangrijk voor het verloop van een project. We gaan steeds op zoek naar een oplossing dus laat gerust van je horen.

Het is altijd fijn om te zien hoe een nieuwe collega inhaakt op het huidige team en zich meteen thuisvoelt.

De perfecte mix

Het vinden van de juiste persoon gaat niet over één nacht ijs, de dynamiek moet op alle vlakken juist zitten. Maar als we ‘ja’ zeggen, dan ontstaat er iets bijzonders. Het is altijd fijn om te zien hoe een nieuwe collega inhaakt op het bestaande team en zich meteen thuisvoelt.

Moet je op alle puntjes even goed scoren? Tuurlijk niet! Herinner je je onze caleidoscoop? Je krijgt binnen Code d’Or alle ruimte om jezelf te zijn, om te groeien én jezelf te ontplooien.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons