Hoe word je een top-notch developer bij Code d'Or?

21 oktober 2019

In onze zoektocht naar nieuwe collega’s voor het back-end team, gingen we te rade bij twee van onze interactive developers, Sander en Cedric. Beide zijn recent en minder recent binnengerijfd bij Code d’Or. Cedric fietste toevallig voorbij en Sander is via via getipt. Van stagiair tot vaste werknemer en van kennis tot collega, tijd voor een korte trip down memory lane.

Sander en Cedric_team

Voor de leken onder ons, wat doen jullie juist?

Cedric: “Wij werken aan de schaduwzijde van een website. Wanneer je op een website een mooi knopje ziet zorgen wij ervoor dat dit werkt. Maar het gaat uiteraard verder dan dat.” Sander: “Meestal werken wij aan het CMS. Dit kan je vergelijken met het magazijn van een winkel, de klant kan er zelf alles beheren. Wij voorzien dan een koppeling tussen de voorkant (winkel) en de achterkant (het magazijn).”

"Developers zetten mijn design om in code, het is altijd spannend om te zien hoe dat precies uitdraait. Mijn taak is meer dan alleen een visie omzetten in een aantrekkelijk design, ik moet van in het begin rekening houden met de inzichten van onze developers. Het overbruggen van de kloof tussen design en development is erg belangrijk om een samenhangend product te verkrijgen en communicatie speelt daarbij een sleutelrol."
Bas - designer

Als developer kan je overal terecht, waarom koos je voor Code d'Or?

Sander: “Ik ben bij Code d’Or terecht gekomen via een vriend die me aanraadde er stage te lopen. Op dat moment had ik al een stage te pakken bij een ander bedrijf. Code d’Or bleef echter door mijn hoofd spoken dus na het afronden van mijn studies besloot ik toch eens langs te gaan en te solliciteren. Nu, een jaar later, ben ik nog steeds blij met mijn keuze. Ik kan meegroeien met het bedrijf en voelde me meteen welkom.”

Cedric: “Ik fietste toevallig voorbij het kantoor van Code d’Or. Meteen sprong de vacatureposter aan het raam voor front-end developer in het oog. Ik besloot mijn kans te wagen en eens na te vragen of ze ook geen stagiair backend konden gebruiken. Dat heeft zeker geloond, want ik ben erna vast in dienst mogen treden”

Frank - partner / strateeg


"We zijn altijd op zoek naar backenders die ons team komen versterken. Naast technische competenties, zijn maturiteit en verantwoordelijkheidszin essentieel. Een goede developer herken je ook aan een leergierige houding, binnen en buiten het vakgebied - interesse in o.a. UX en SEO helpt om het bredere kader te kunnen vatten. "

Starten als junior is altijd spannend. Hoe verliepen jullie eerste dagen bij Code d'Or?

Cedric: “Ik denk dat ik voor ons beide kan spreken dat de familiare sfeer bij Code d’Or je stress meteen laat verdwijnen. Na een eerste introductie door een senior developer werd het startschot gegeven. Meteen kreeg ik de kans om mee te werken aan een uitdagend project.”

Sander: “Ook ik mag meespreken van een vliegende start, na een korte inloopperiode kreeg ik de kans om een kick-off meeting bij te wonen met een klant waar mijn input meteen werd gewaardeerd. Ik mocht me lead developer noemen van de nieuwe Tractebel case.”

Cedric: “Bij Code d’Or sta je er nooit alleen voor. Zit je even vast dan staat er altijd een collega voor je klaar. Wekelijks houden we een dev meeting waarbij we allemaal van elkaar leren, we werken nu eenmaal in een zeer fluïde vakgebied waarin de technologieën continu veranderen. Tussendoor worden er ook code reviews gedaan. We hebben als collega’s samen één doel, de finish zo snel mogelijk halen met kwalitatief werk.”

Karen - partner / PM

“Bij Code d’Or bekijkt het backend team voortdurend hoe ze hun manier van werken kunnen verbeteren, dus iedereen die wil nadenken over onze aanpak is welkom zich bij ons team aan te sluiten. Uiteraard moet je in staat zijn bepaalde richtlijnen te volgen, maar durf ook experimenteren. Code kan soms onvoorspelbaar zijn en dan moet je je kunnen aanpassen aan de noden van de business. Hier is in ieder geval genoeg variatie aanwezig tussen de projecten. Wist je dat wij ook websites bouwen voor klanten die internationaal gevestigd zijn? Denk maar aan Teamleader of Aldi. Werk je liever aan kleinere projecten, wees gerust, dat kan hier ook!”

Welke eigenschap heeft een developer nodig om bij Code d'Or te werken?

Cedric: “Met een kick-ass portfolio kan je alvast veel indruk maken, maar we zoeken nog meer dan dat alleen. Een goede developer is er een die zijn vakgebied grondig kent én die bovendien goed kan integreren in het bedrijf - iemand die nog kan groeien in zijn rol en tegelijkertijd anderen zaken kan bijbrengen, iemand die problemen kan oplossen, of het nu de zijne of die van een ander zijn.”

Camille - projectmanager
"Als projectmanager vind ik pro-actief communiceren zeer belangrijk. Als je een opmerking hebt of rond bent met iets, verwacht ik dat je me op de hoogte brengt, dat helpt mij dan weer om de klanten nauwer op te volgen. Een belangrijke factor is voor mij is dat je een goede combinatie tussen zelfstandigheid en hulp vragen aan de dag kan leggen. Zo hebben wij hier het ‘dev regeltje’, je mag een kwartier zoeken op een probleem, zit je daarna nog steeds vast? Vraag gewoon hulp aan de andere devs! "

Sander:“Bij Code d’Or kom je in een team terecht. Je moet openstaan voor feedback, want het gebeurt vaak dat er een collega in je code zit en hier en daar wat zaken wijzigt. In het begin moest ik wennen aan het klantenwerk. Gedaan met theorie en eigen projecten, tijd voor échte projecten voor échte klanten. Dat is een mindset die moet groeien in het begin. Verder vind een analytische mindset onontbeerlijk.

Probleemoplossend denken is een must en staat los van wat voor type developer je ook bent of gelijk welke taal je gebruikt. Stel alles in vraag: waarom werkt iets niet? Of beter nog: waarom werkt iets wel? Je moet in staat zijn een goede balans te vinden tussen the bigger picture en de kleine details. Het bureau naast mij is trouwens momenteel onbemand, dus feel free to join my team!”

Veerle - Human Resources: "Ik merk dat sollicitanten niet alleen voor het vak kiezen, maar ook specifiek in een agency terecht willen komen. Als je voor een agency werkt, sta je aan de leverancierszijde en zal je je telkens opnieuw moeten ingraven in een project. Iemands technische kunde laat ik door mijn collega’s beoordelen, maar zelf probeer ik tijdens een sollicitatiegesprek vooral te toetsen of je verstand van menselijk gedrag en interacties hebt. Software gaat nl. ook over empathisch vermogen, uiteindelijk is het steeds de eindgebruiker die centraal staat. Als je die begrijpt, kan je iets bouwen waar die mee aan de slag kan, en het is de onderliggende techniek die dit mogelijk maakt."

Jyrki - Lead back-end developer: “Een goede developer komt idealiter met een uitgebreid pakket aan skills en vaardigheden. Om te beginnen moet je snel zaken kunnen oppakken en beschikken over een gezonde dosis passie. Verder moet je zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken, maar werken in teamverband mag je zeker niet afschrikken. Dit lijkt veel, maar met een gezonde drive en doorzettingsvermogen kom je ook al een heel eind.”

De projecten die bij Code d’Or binnenrollen, worden verdeeld onder drie multidisciplinaire teams met elk hun eigen projectmanager, UI/UX experts, marketeer en uiteraard developers. Het is al eerder naar voor gekomen, maar samenwerking is the key tot succes. Maar het gaat verder dan dat, voor Lead frontender Renée zijn communicatie en structureel meedenken ook belangrijke pijlers.

“Het is belangrijk dat een backender structureel meedenkt in een project, helpen definiëren hoe de wens van een klant op de meest gebruiksvriendelijke manier gebouwd kan worden. Ook is open communicatie tussen front- en back-end zeer belangrijk tijdens development. Een team moet als een tandem samenwerken, dat is bevorderlijk voor het eindresultaat.”

Vraag je aan marketeers Lisa, Inez en Justien wat ze zoeken in een nieuwe collega, dan krijg je steevast een resem hashtags voorgeschoteld… #communicatie #meedenken #strategischdenken #crawlability #marketingimpact #samenwerken #SEO #launchen #newwebsite #skills #laadsnelheid

Lisa - digital marketeer
“Wij marketeers werken ook nauw samen met developers. Ook ik vind vooral communicatie zeer belangrijk. Soms vragen wij iets wat technisch gezien niet mogelijk is, samen proberen we dan een compromis te sluiten.”

Spreekt onze mindset je aan? Stuur ons je CV en motivatie op, je moest al bezig zijn!

Voor ons is het heel belangrijk dat je je thuis voelt. Vanaf dag één maak je deel uit van de groep en alles wat daarbij komt kijken: van een klantenproject tot een intern idee, maar ook van de afwas tot de game night. Kom jij eens proeven van onze sfeer? Mailen kan naar jobs@codedor.be!

Word jij onze nieuwste collega?

Heb je oog voor design en structuur? Ben je sterk in digitale strategieën of zijn objectieve resultaten je stokpaardje? Ben jij de expert op vlak van all things digital en schrikt de technische basis je niet af? Laat dan zeker van je horen.

Bekijk onze vacatures