Start nu met google shopping en verhoog je online sales

31 augustus 2017

Ben je via Google op zoek naar een specifiek product? Dan bestaat de kans dat je bovenaan de zoekresultaten een reeks afbeeldingen met relevante producten ziet, of Google Shopping advertenties.

In deze blogpost geven we je meer uitleg over Google Shopping en de vele voordelen. Zo haal je het meeste uit deze dienst en het beste uit je webshop.


Wat is Google shopping?

Via Google Shopping promoot je de producten in je webshop of fysieke winkel binnen de Google zoekresultaten. Deze dienst van Google is zeker niet nieuw en bestaat ondertussen iets meer dan zes jaar.

Mill & Mix is één van onze klanten die alvast overtuigd is. We staan in voor de setup en de optimalisatie van hun Google Shopping advertenties.

voorbeeld Google Shopping
Google shopping

De voordelen van Google Shopping

De visuele advertenties zijn de ideale manier om je on- en offline aanbod te presenteren én leiden tot meer bezoeken op je website. Je bereikt je klanten overal: thuis, onderweg of als ze in een winkel nog snel even research doen. Zes andere belangrijke voordelen:

 1. Méér dan alleen tekst
  In tegenstelling tot Google Adwords Search kun je hier de naam van je winkel en een foto, titel, omschrijving en de prijs van je product tonen.

 2. Supersnel vergelijken
  Potentiële kopers kunnen in één oogopslag prijzen en producteigenschappen vergelijken.

 3. Hogere conversierate
  De advertenties scoren beter dan tekstuele ads met dezelfde locatie-instelling en dezelfde gerelateerde zoektermen.

 4. Kwaliteitsvolle leads
  Je geeft veel meer informatie waardoor leads via Google Shopping sneller leiden tot conversie.

 5. Geen keyword research
  Google Shopping bepaalt de relevantie van je product op basis van zijn eigenschappen. Je moet geen keywords instellen zoals bij Google Adwords Search.

 6. Toon meerdere advertenties
  In vergelijking met Google Adwords Search kunnen er per zoekopdracht meerdere Google Shopping advertenties van je getoond worden. Bovendien kunnen ze verschijnen in combinatie met je Google Adwords Search advertentie. Extra exposure!

Wat bepaalt de prijs van Google Shopping advertenties?

Net zoals bij Google Adwords Search bepaal je zelf het maximumbod per veiling en een advertentiebudget per dag. Naast je budget bepaalt de relevantie van je product waar je in het rijtje advertenties getoond wordt.

Google Shopping biedt je een online etalage die je eerste contact kan zijn met een potentiële koper. De advertenties verschijnen in de algemene zoekresultaten, maar ook bij Google Images, op YouTube en websites van partners van Google.

online shopping

Hoe werkt een Google Shopping campagne?

Alles begint met een goede voorbereiding
In het Google Merchant Center verzamelen wij alle productgegevens zoals titel, beschrijving, prijs, afmetingen, maat, kleur … Hoe meer relevante informatie wij kunnen delen met Google, hoe preciezer Google jouw product kan matchen met de zoekopdracht van een gebruiker. Maak je geen zorgen over hoe je productgegevens moet doorgeven aan Google. Onze online marketeers en developers zorgen voor de technische implementatie zodat jij je kunt focussen op het beheer van je webshop.

Google Shopping Advertenties opzetten
In Google Adwords bepalen wij vervolgens heel wat zaken waaronder de producten die je wilt promoten, in welke gebieden, op welke websites en toestellen … Plus de biedstrategie en het advertentieschema.

Google Shopping advertenties optimaliseren
Ons werk stopt niet na de lancering van je Google Shopping advertenties. Het verbeteren van je advertenties is net zo belangrijk als de voorbereiding en setup, en daar komt heel wat bij kijken. Op basis van de resultaten sturen we de juiste zaken bij, sluiten we woorden uit die niet relevant zijn en passen we de biedstrategie aan. We nemen de concurrentie onder de loep én analyseren je productgegevens. Hoe gedetailleerder de productinformatie hoe beter je advertenties zullen scoren.

Wil je een webshop promoten via Google Shopping?

Ben je overtuigd van Google Shopping, maar beschik je niet over de kennis of tijd om dit volledig zelf in handen te nemen? Onze online marketeers helpen je graag verder.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons