Waarom een analyse van je social media belangrijk is

6 juli 2017

Ben je als bedrijf actief op social media? Super! Je post regelmatig op Facebook, maar misschien ook op Instagram, Twitter en LinkedIn. Of vraag je je wel eens af of Snapchat de volgende stap binnen je online communicatie is? Voor je te hard van stapel loopt, stel je je best eerst de vraag of de energie en het geld je erin steekt wel renderen.

Wij analyseren je online communicatie en website en geven je advies op maat. Binnen een online marketing project analyseren we trouwens altijd de website, ongeacht of er een nieuwe website gepland staat of niet. Objectieve analyses van je website zijn belangrijk binnen een online marketingplan omdat ze op elkaar moeten inhaken. Als je je doelpubliek via advertenties leidt naar je website, wil je natuurlijk op het einde van de rit een conversie noteren.

Analyse van je aanwezigheid op social media

Je weet dat actief aanwezig zijn op social media vandaag belangrijk is, maar je hebt geen idee of je inspanningen werkelijk lonen. Door je verschillende profielen en doelstellingen te onderzoeken, weten we welke kanalen écht interessant zijn voor jou.

social media analyse voorbeeld
voorbeeld social media analyse

We analyseren het engagement op social media en hoe zich dit vertaalt op je website. We keren Google Analytics binnenste buiten en baseren onze bevindingen op de objectieve resultaten van de analyse. Wij vertellen je precies welke content er werkt, en welke niet. Daarnaast brengen we je gewenste doelgroep in kaart en wie je nu werkelijk bereikt. Misschien liggen deze wel mijlenver uit elkaar en moeten we je beeldtaal, tone-of-voice en strategie aanpakken.

We adviseren je over de online positionering van je bedrijf en je online communicatie. Aan de hand van onze tips kun je zelf aan de slag gaan, of kiezen voor een samenwerking met Code d’Or.

Analyse van je online campagnes

Boost je af en toe een post of lanceer je zo nu en dan een online advertentiecampagne op goed gevoel? Wij analyseren de resultaten en bezorgen je een evaluatie met actiepunten.

Via een grondige doelgroepanalyse weten we of je al dan niet de gewenste doelgroep bereikt. Een campagne met A/B testing toont ons dan weer welke beelden en teksten het beste aanslaan. Op basis hiervan verspreiden we je budget over verschillende kanalen en advertentiecampagnes. Slaat de éne campagne beter aan dan de andere? Dan verschuiven we je budget naar de meest populaire. Doordat we je advertenties met argusogen opvolgen en bijsturen, behalen we meer return on investment.

facebook analyse

Merken we bij het opzetten van een social media advertentiecampagne dat er iets misloopt op je website, bijvoorbeeld de laadtijd van je website? Dan onderzoeken we waarom en geven we je advies. Als je wilt, pakken we dit samen met je webdeveloper aan. Is je website gebouwd door Code d’Or? Dan pakken we het probleem zelf aan.

Wil je graag een analyse van je online communicatie? Onze online marketeers helpen je graag verder. Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag wilt bespreken of talent dat we zeker in huis moeten halen? We ontmoeten je graag.
Contacteer ons