De Poort

Dé stripwinkel van Gent

Webshop
Website bekijken
De Poort

Dé stripwinkel van Gent

Webshop

Briefing

In Stripwinkel De Poort in Gent vind je het ruimste aanbod op gebied van Nederlandstalige strips. Eigenaars Ann en Rik baten sinds jaar en dag met veel passie de bekende stripwinkel aan de Nederkouter uit. Ga zeker eens langs, je zult je ogen uitkijken.  

Wat deden we?

Uitgebreid aanbod

Het aanbod bij De Poort kan gesorteerd worden op Strips, Collecties, Auteurs, Genres, Reeksen en Uitgeverijen. Om zo efficiënt mogelijk te werken, koppelden we de verschillende onderdelen onderling met elkaar. Daarnaast maakten we het ook mogelijk om Nieuws te koppelen aan specifieke strips en gerelateerde reeksen.

Een Strip kan beschikbaar zijn in meerdere talen en verschillende statussen hebben zoals ‘beschikbaar’, ‘te verschijnen’, ‘op aanvraag’ … Via het CMS duiden ze de talen en status per strip aan. Zie je een strip die nog niet beschikbaar is, maar je wel graag wilt hebben? Laat je e-mailadres na en ontvang een bericht zodra de strip beschikbaar is. Kun je niet kiezen? Dan ga je toch gewoon voor een Cadeaubon? Geen probleem in de nieuwe webshop.

Met één klik geven ze strips een bepaalde categorie mee zoals ‘top 20’, ‘top 50’, ‘nieuwe strips’ of ‘exclusief bij De Poort’. Dankzij deze tags worden de strips op de juiste plaats uitgelezen op de website.

Faceted search

Om snel het gewenste resultaat terug te vinden in de uitgebreide collectie kozen we voor een faceted search. Dit is een zoekfunctie die gebruik maakt van filters, waardoor bezoekers sneller vinden wat ze zoeken. We koppelden de faceted search aan trefwoorden, reeksen, auteurs, collecties … waardoor de zoekresultaten gefilterd en verfijnd worden.

Betalen doe je via overschrijving of online via Ingenico - superhandig. Dankzij de integratie verschijnt er per order in het CMS de betaalstatus. Zo weten ze perfect welke pakketjes ze mogen klaarmaken. Pakketjes versturen ze via bpost mét trackingcode. Deze code geven ze vanaf nu in het CMS in en wordt automatisch doorgestuurd naar de klant, die zijn pakketje kan volgen.

Praktische extra's

Achter de website schuilt een grote hoeveelheid aan automatische e-mails en bulkacties. De prijs van een bepaalde reeks aanpassen naar eenzelfde bedrag? Dat gebeurt niet meer strip per strip, maar in bulk. De automatisatie verlicht het werk van Ann en Rik waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan hun passie.

Speciaal voor klanten

Er zijn drie types Klanten: ‘normaal’, ‘VIP’ en ‘BIB’. Na login kun je als klant een Leeslijst bijhouden. Dit doe je eerder voor jezelf, behalve als je VIP of BIB-klant bent. VIP-klanten en bibliotheken (BIB-klanten) betalen een forfait. In ruil krijgen ze strips, die ze toevoegen aan hun leeslijst, automatisch opgestuurd.

Content builder op maat

Net zoals bij VIAA bouwden we voor De Poort een dynamische website waarbij ze de layout van vele pagina’s grotendeels zelf in handen hebben. De layout van nieuwsberichten en pages bepalen ze binnen onze content builder. We ontwikkelden zowel statische als dynamische content blocks met elk verschillende varianten afhankelijk van de content. De homepagina heeft binnen de vaste structuur vier flexibele blocks die ze vrij kunnen invullen waardoor ze nieuws, aanbiedingen … in de kijker kunnen zetten.

Webdesign

Wie online winkelt, wil vooral snel vinden wat hij zoekt. We zorgden voor een duidelijke structuur, maar voegden een tikkeltje speelsheid toe. Voor de titels kozen we het lettertype Inika, terwijl de leestekst vlot leest dankzij PT Sans. Ook voor de kleuren gingen we op zoek naar de juiste balans. We bleven trouw aan de huisstijlkleuren zwart, wit en rood voor call-to-actions. We zorgden voor een sobere basis zodat de kleurrijke covers alle ruimte krijgen die ze verdienen.

Digitale marketing

Dankzij gedetailleerde e-commerce tracking van het uitgebreide bestelproces kunnen we precies meten welke producten en productcategorieën populair zijn. We zien ook perfect waar mensen tijdens het bestellen afhaken en kunnen op basis hiervan actie ondernemen. Haken ze bijvoorbeeld af bij het invullen van de contactgegevens of eerder bij de betaalinformatie? E-commerce tracking geeft ons een beter inzicht in het gedrag van bezoekers en hoe we de webshop nog beter kunnen maken.

Snuister zelf rond op de nieuwe website van De Poort en laat je favoriete strips aan huis leveren.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons

Cases

Gerelateerde cases