meemoo

Digitaal verleden veilig stellen

Website bekijken
meemoo

Digitaal verleden veilig stellen

Briefing

VIAA, PACKED en Lukas bundelden hun krachten en werden samen meemoo. Deze nieuwe organisatie heeft als doel organisaties in cultuur, media en overheid te ondersteunen bij hun digitale archiefwerking en samen het gebruik van digitaal archiefmateriaal te doen groeien. En een nieuwe organisatie vraagt natuurlijk om een kersverse website.

Wat deden we?

Tijdelijke wachtpagina

Nog voor de lancering van de nieuwe website wou meemoo graag communiceren over de nieuwe naam, organisatie en boodschap. Daarom gingen we aan de slag met een wachtpagina. Deze pagina vraagt weinig development werk, maar bevat wel alle belangrijke elementen die meemoo nodig had: een video, informatie en enkele call to actions.

meemoo web development

Prototype en design

Vervolgens gingen we aan de slag met het prototype voor de finale website. We kregen een boomstructuur aangeleverd vanuit een voortraject. Met deze structuur in het achterhoofd gingen wij van start en leverden we een doorklikbaar prototype op. Today verzorgde de huisstijl voor meemoo, dus we toetsten geregeld met hen af in het design proces. Om uiteindelijk te landen met een finaal prototype en design.

1 + 1 + 1 = veel informatie

In eerste instantie was het belangrijk om alle informatie van VIAA, Lukas en PACKED te verzamelen op één website. Events, nieuwsberichten, overzichtspagina’s, vacatures, persberichten, whitepapers,... Dat is nog maar een deel van de informatie die we op ons bord kregen. Met behulp van duidelijke overzichtspagina’s en een uitgebreide zoekfunctie zorgden we ervoor dat alle informatie overzichtelijk weergegeven wordt.


meemoo

Redirects made easy

Wanneer je een pagina een nieuwe URL geeft, of een nieuwe pagina maakt die een andere vervangt, is het belangrijk om een redirect in te stellen. Deze redirect stuurt bezoekers automatisch van de oude naar de nieuwe pagina. Een van onze developers bouwde een tool die het makkelijk maakt om in het CMS (content management system) deze oude en nieuwe URLs door te geven. Met een klik op de knop staan je redirects live, zonder extra development werk.

Toekomstmuziek

We blijven niet stilstaan bij het verleden, maar denken alvast na over de toekomst. In Page Architect bouwden we een aantal custom blokken. Met een eenvoudig drag-and-drop systeem kunnen de mensen van meemoo zelf nieuwe pagina’s aanmaken op hun website. Om de website te monitoren zorgden we voor een integratie met Oh Dear, mocht er iets mislopen gaat er automatisch een mailtje naar meemoo zodat er tijdig ingegrepen kan worden.

De eerste fase van dit project werd ondertussen succesvol afgerond, maar meemoo blijft niet stilzitten. In de toekomst zal de website nog uitgebreid worden met extra content en functionaliteiten. Ook het partnerportaal van VIAA kreeg in deze eerste fase een kleine visuele make-over om bij de nieuwe meemoo huisstijl te passen en werd op een nieuwe URL en server geplaatst. In een latere fase zal het partnerportaal een inhoudelijke update krijgen.

Picture of Marlies Criel

De nieuwe meemoo-website is een belangrijke mijlpaal in ons fusietraject. Hiermee brengen we onze bezoekers een geïntegreerd verhaal dat wordt versterkt door een frisse, heldere lay-out. De vele complimentjes geven ons alvast veel goesting om de website verder te laten groeien.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons