Livable

Fair design met focus op materiaalkeuze en menselijke inbreng

Website
Website bekijken
Livable

Fair design met focus op materiaalkeuze en menselijke inbreng

Website

Briefing

Webdesign en development voor de nieuwe website van Livable, een duurzaam project van designer Sep Verboom.

Wat deden we?

De snelheid waarmee we vandaag leven zorgt ervoor dat massaproductie eerder regel dan uitzondering is. Designer Sep Verboom focust met Livable echter op een tragere, kleine productie met aandacht voor de makers en hun inbreng, het materiaal en een duurzame aanpak. Livable is een familie waarbij verschillende projecten vakmensen in Brazilië, de Filipijnen en Indonesië en bedrijven in België samenbrengen. Onder andere Co-Creative Studio, Papilio en Vincent Sheppard tekenden in voor een coöperatieve productie.

Met een strakke deadline in het vizier gingen we na een go van Sep meteen van start. Het hedendaagse en beweeglijke design geeft de gedrevenheid van Sep en alle betrokken personen en bedrijven weer. We kozen meerdere frisse kleuren, die de verschillende facetten van het project weergeven. Terwijl je door de website scrollt en klikt, blaast de dynamische blokkenstructuur de website leven in. Op de verschillende projectpagina’s geeft de bewegende header meteen een indruk van het ambachtelijke proces.

We personaliseerden de gekoppelde Big Cartel webshop zodat deze op vlak van look & feel aansluit bij de nieuwe website. Op de pagina Actua kan je alle laatste nieuwsberichten en komende events raadplegen; ook alle verschijningen in de pers worden netjes verzameld op de website. Een kaartje op de pagina Contact toont je ook meteen waar alle projecten hun thuis hebben binnen onze wereld.

Ieder project heeft zijn eigen pagina waar je meer te weten komt over de ambachtsvrouwen- en mannen, het land waarin ze wonen, het betrokken Belgische bedrijf en de designer. Je kan de info niet alleen lezen, maar ook bekijken in een adembenemend filmpje. De foto’s spreken tot de verbeelding en in je hoofd sla je al snel aan het inrichten van je eigen huis.

De website was tijdig klaar voor Hands on Design; een tentoonstelling die midden november 2016 geopend werd in het Gentse Designmuseum. De tentoonstelling zet de meerwaarde en de gevoelswaarde van ambachtelijke producten in de kijker. Nog tot 5 maart 2017 kan je er Livable en andere ambachtelijke producten bewonderen.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons