AIJN

Fruit Juice Matters

Website
Website bekijken
AIJN

Fruit Juice Matters

Website

Briefing

Consultancy & strategy, development en design voor de verschillende platformen van AIJN, de Europese Fruit Juice Associatie.

Wat deden we?

Sinds 1958 vertegenwoordigt AIJN de fruitsappenindustrie in Europa en zowel bedrijven die fruit verwerken, verpakken of eindproducten produceren. AIJN opereert vanuit Brussel, het hart van Europa, en heeft onder andere als doelstelling om de belangen van de industrie te verdedigen; zoals het promoten van fruitsappen als onderdeel van een gezonde levensstijl. Dit alles gebeurt onder het toeziend oog van de European Quality Control System (EQCS).

Financieel platform

In een eerste fase ontwikkelden we het financial platform, waarbinnen 14 Europese landen hun reclamebudgetten beheren. Elke associatie (of land) kiest een lokaal PR-bureau dat hen helpt bij het promoten van fruitsappen binnen een afgesproken jaarbudget. De verhouding van de gespendeerde bedragen wordt bijgehouden in een handige pie chart zodat de associatie en het bureau hier te allen tijde van op de hoogte zijn.

Eenvoudig offerte- en facturatiesysteem

De PR-bureaus dienen hun offertes in via het platform, dat automatisch PO-nummers maakt. Nadat de associatie én het AIJN hoofdkantoor de offerte goedkeuren, wordt dit automatisch aangeduid binnen het platform en komt het budget vrij. Elke update binnen het goedkeuringsproces wordt bovendien via automatische e-mails gecommuniceerd.

Naast offertes worden ook facturen netjes bijgehouden binnen het platform. Zowel offertes als facturen kunnen in de munteenheid van het land worden ingegeven en in- of exclusief btw. Wij zorgden ervoor dat bedragen automatisch worden omgerekend naar dollar en dit volgens de ingestelde wisselkoers. Een factuur kan ook makkelijk als PDF worden toegevoegd en het bedrag kan de goedgekeurde offerte niet overschrijden.

Member platform

Het Belgische PR-bureau Porter Novelli staat in voor de algemene roll-out van de promotiecampagne van AIJN. Via het member platform delen zij het beschikbare promotiemateriaal met de associaties en pr-bureaus in de verschillende landen. Zij kunnen op hun beurt gerealiseerd materiaal in hun eigen country map via het platform zelf uploaden en uitwisselen; hun materiaal is tevens zichtbaar en beschikbaar voor de andere landen.

Europese informatiewebsite

De laatste jaren is er veel ophef over hoe gezond fruitsap nu wel of niet is. De Europese Fruit Juice Matters website zet alle feiten op een rijtje. We creëerden een design in lijn met de bestaande huisstijl en ontwikkelden een handig CMS zodat AIJN zelf de website kan updaten. Voor de 14 landenwebsites – die we binnenkort lanceren – maakten we een kloon van de Europese website. Iedere associatie kreeg een online CMS-training zodat ze vlot hun weg vinden binnen het content management systeem.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons