Enchanté

Hier altijd welkom

Website
Website bekijken
Enchanté

Hier altijd welkom

Website

Briefing

Enchanté vzw omschrijft zichzelf als een netwerk van hartelijke handelaars en burgers, die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Een goede kop koffie, een knipbeurt bij de kapper of even een rustige en warme plek om uit te rusten. Met dit initiatief wil Enchanté vzw drempels verlagen en van Gent écht een thuis voor iedereen maken. Aangesloten handelaars en organisaties krijgen een sticker om aan de deur te hangen zodat mensen weten dat ze er welkom zijn.

Wat deden we?

De stad als thuis voor iedereen

Het concept komt overgewaaid uit Parijs waar de jonge econoom Louis-Xavier Leca in zijn thuisstad het opmerkelijke project Le Carillon lanceerde. Net zoals de mensen achter Enchanté vzw wil hij van zijn stad een warme plek maken. Hij gaf hen zelfs raad en praktische tips om het initiatief ook in Gent te doen slagen.

Webdesign en webdevelopment

Uit sympathie bouwden we een kleine website die in eerste instantie als doel had om stemmen te sprokkelen voor Burgerbudget Gent 2017-2018. En we blijken niet de enigen te zijn die dit project een warm hart toe dragen. Enchanté vzw kwam namelijk als één van de winnaars uit de bus.

Op de website kan je alle laatste nieuwtjes raadplegen en meer lezen over het initiatief. Je kunt er alle deelnemende handelaars en organisaties raadplegen en ontdekken hoe jij zelf je steentje kunt bijdragen

website enchante

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons