Hakbijl

Hoogwaardige glasproducten vervaardigd door echte vakmensen met oog voor perfectie

Platform
Website bekijken
Hakbijl

Hoogwaardige glasproducten vervaardigd door echte vakmensen met oog voor perfectie

Platform

Briefing

Consultancy, webdesign en development van de nieuwe Hakbijl website en bijhorende platformen met ScannerApp.

Wat deden we?

Hakbijl en D&M Depot: één familie

Het Nederlandse Hakbijl en zijn designers creëren decoratieve glasartikelen zoals vazen, schalen en potten. Hun collecties zijn zowel klassiek als modern en liggen perfect in lijn met de visie van het Belgische D&M Depot, waarmee wij reeds enkele jaren nauw samenwerken. Dit jaar nam D&M Depot Hakbijl over en slaan ze met ons de handen in elkaar om hun business processen online te brengen.

De website van Hakbijl onderging een redesign dat identiek is aan de website van D&M Depot. Ze vormen nu één familie, en dat mag gezien worden. Net zoals D&M Depot beschikt Hakbijl nu over een agenten- en dealerplatform dat we koppelden met de nieuwste versie van Navision. In de nabije toekomst zal ook D&M Depot naar deze versie overschakelen.

Eenvoudig producten scannen

Beide merken staan regelmatig op drukbezochte B2B-beurzen. In het verleden maakten ze tijdens deze beurzen gebruik van een log scansysteem waarbij iedere gescande bestelling in een wachtrij op de gekoppelde computer terechtkwam. Pas na x-aantal tijd stuurde de computer de bestelling effectief door naar het agenten- en dealerplatform, gekoppeld met Navision. Dit had tot gevolg dat de stock nooit up-to-date was, met alle gevolgen van dien. Zenuwslopend natuurlijk als je op een beurs vol geïnteresseerde kopers staat.

Om alles vlotter te laten verlopen, ontwikkelden we een ScanApp die realtime-data doorstuurt en ontvangt, en offline werkt. De webapp is compatibel met zowel iOS als Android omdat deze werkt binnen de browser. Dankzij de app zijn de agenten altijd op de hoogte van de werkelijke stock, en kunnen zij snel inspelen op vragen van klanten. Iedere agent heeft tijdens de beurs een eigen Bluetooth scanner die hij koppelt met zijn tablet naar keuze. Zodra hij een product scant en het gewenste aantal is niet meer voorradig, geeft de app hiervan onmiddellijk melding.

De agenten kunnen altijd en overal werken met de ScanApp omdat deze ook offline beschikbaar is. Zodra er internetverbinding is stuurt de app gescande of manueel ingegeven bestellingen door naar Navision. De agenten kunnen er ook de bestelgeschiedenis van een klant raadplegen of de catalogi.

Optimale gebruiksvriendelijkheid

We testten en optimaliseerden de user interface tot de gebruiksvriendelijkheid helemaal op punt stond en de app voor de agenten helder en logisch aanvoelde. Ook de grote hoeveelheid code werd bijgestuurd tot we een supervlotte app hadden die snel data van de beurs naar Navision (en terug) doorstuurt.

De ScanApp versnelt de orderprocedures waardoor er in dezelfde tijd meer orders verwerkt worden. De bluetooth scanners en tablets brengen bovendien een veel lagere kost met zich mee dan de scanapparatuur waarmee Hakbijl en D&M Depot in het verleden werkten.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.

Contacteer ons

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons