Theater Malpertuis

Innoverend en experimenteel theater

Website
Website bekijken
Theater Malpertuis

Innoverend en experimenteel theater

Website

Briefing

Sinds 1967 maakt Theater Malpertuis innoverend en experimenteel theater dat het publiek confronteert met een steeds veranderende wereld. Samen met Glossy.tv ontwikkelden we een nieuwe huisstijl en website, die beide klaar zijn voor de toekomst.

Wat deden we?
Malpertuis

First things first

Alvorens we van start gingen met design of development hielden we een aantal workshops. De workshops van Glossy.tv focusten op creative direction en strategie, terwijl we in onze workshops dieper ingingen op de structuur en het design van de website.

Webdesign

Het ontwerp van de website is gebaseerd op de huisstijl van Glossy.tv. Een eigentijds en eigenwijs design met felle kleuren dat we doortrokken op de website. De typografische headers worden automatisch samengesteld op basis van de titel van de voorstelling en de gekozen kleurencombinatie. De kleur van de hoover state van buttons die gelinkt zijn aan de voorstelling is ook volgens de gekozen kleurencombinatie.

Nieuwe website Malpertuis
Nieuwe website Malpertuis

Integratie met ZAP

Theater Malpertuis organiseert de planning en administratie van zijn producties via ZAP. Om dubbele content input te voorkomen integreerden we de API van ZAP, die informatie vanuit het platform doorgeeft aan de website, bijvoorbeeld de naam van een productie, speeldata … Naast zijn eigen producties verwelkomt Theater Malpertuis regelmatig andere theatermakers voor gastvoorstellingen.

Dankzij de API bestel je vlot tickets voor eigen voorstellingen die doorgaan in Tielt. Je bestelling wordt doorgegeven aan ZAP, waar alle bestellingen netjes worden bijgehouden. Tickets voor voorstellingen op locatie koop je via de website van het cultureel centrum.

In het CMS van de website kunnen ze naast Pages ook Nieuwsberichten en extra’s zoals Diners en Tentoonstellingen toevoegen aan de website. Via de API worden deze gekoppeld aan producties en/of voorstellingen.

Development op maat

Het CMS van de website is voorzien van een eenvoudige Access Control List (ACL). Per rol hebben we ‘toegangsprivileges’ vastgelegd: je krijgt enkel modules te zien die voor jouw rol relevant zijn, bijvoorbeeld ‘admin’, ‘content input’ …

Elke productie heeft een uitgebreide detailpagina. De layout van deze - en andere pagina’s - maken ze zelf via de content builder. Dit geeft hen de vrijheid om binnen een vastgelegde structuur toch creatief om te gaan met de verschillende content.

Onder About is er een tijdslijn die de belangrijkste producties en momenten binnen het bestaan van Theater Malpertuis toont. Via het CMS voegen ze zelf zaken toe aan de tijdlijn, die op basis van de ingegeven datum automatisch op de juiste plaats verschijnen. De kaart toont het ‘territorium’ van Theater Malpertuis en waar ze overal ter wereld actief zijn.

De FAQ verzamelt alle praktische informatie zoals parkeermogelijkheden. Het persluik van Theater Malpertuis is voor iedereen toegankelijk. Je vindt er het logo in verschillende formaten en per productie hoge resolutie beelden en trailers.

Theater Malpertuis hecht veel belang aan het persoonlijk contact met zijn publiek. De groepsfoto onder About is bijvoorbeeld aanklikbaar waardoor je iedere persoon rechtstreeks kunt contacteren. De verschillende pinpoints op de foto zijn gekoppeld met de module Team in het CMS. Op de contactpagina krijg je per type vraag te zien naar wie je vraag wordt doorgestuurd. Zo weet je meteen van wie je een antwoord mag verwachten.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons