Eethuis De Fobie

Onlinemarketing Eethuis De Fobie

Campagnes
Website bekijken
Eethuis De Fobie

Onlinemarketing Eethuis De Fobie

Campagnes

Briefing

Eethuis De Fobie is een gezellig restaurant vlakbij Gent Zuid. Eigenaars Steve en Ann houden vooral van eenvoudige ingrediënten en creatieve combinaties, en bedenken graag nieuwe gerechten. Ook vegetariërs en veganisten kunnen hier heerlijk genieten.

Om hun restaurant extra in de kijker te zetten bij mensen die op zoek zijn naar een gezellig restaurant in Gent, stelden we een online marketingplan op. Het plan bestaat uit zowel advertenties op Facebook als in de Google zoekresultaten.

Wat deden we?

Social media campagne

De algemene advertentiecampagne op Facebook loopt al geruime tijd en focust op naamsbekendheid, maar linkt wel rechtstreeks naar de reservatiepagina.

Voor de advertenties gebruikten we foto’s van smakelijke gerechten en sfeervolle foto’s van de keuken en het restaurant. De verschillende advertenties worden geregeld geanalyseerd en geoptimaliseerd en scoren goed dat ze elke week reservaties opleveren.

In januari lanceerden we een tweede Facebookcampagne gericht op veganisten. De campagne liep één maand en trok heel wat hongerige veganisten. De reservaties liepen binnen en overtuigde Eethuis De Fobie om nog meer in te zetten op smaakvolle vegan gerechten.

AdWordscampagne

Met de Adwordscampagne willen we vooral meer online reservaties behalen, en dat lukt. De campagne is gelijktijdig gestart met de algemene Facebookcampagne en loopt nog steeds. We focussen op algemene keywords zoals ‘uiteten in Gent’ of ‘lekker eten in Gent’, maar gaan ook specifieker door combinaties te maken met populaire event- en theaterlocaties in Gent. Doordat we inzetten op zowel algemene advertentiegroepen als meer specifieke advertentiegroepen zien we de online reservaties van Eethuis De Fobie in stijgende lijn gaan.

Wil jij ook graag je restaurant of winkel online promoten? Je moet hiervoor niet persé de grote financiële middelen bovenhalen. Met een goed advertentieplan op social media en Google Adwords kun je al heel wat positieve resultaten behalen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons