The Outsider Vlaamse Ardennen

Soms moet je er even tussenuit

Campagnes | Website
Website bekijken
The Outsider Vlaamse Ardennen

Soms moet je er even tussenuit

Campagnes | Website

Briefing

De Donkvijver in Oudenaarde is de thuisbasis van The Outsider Vlaamse Ardennen, dat al meer dan twintig jaar outdoor activiteiten organiseert. Doorheen de jaren is het bedrijf stap voor stap uitgegroeid tot dé referentie voor wie houdt van actie en natuur.

Wat deden we?

Een heldere structuur en sportief design

Naast de overkoepelende website ‘The Outsider’ stonden we in voor de vernieuwde website van The Outsider Vlaamse Ardennen. Hier stonden we meteen voor een grote uitdaging omdat er drie verschillende doelgroepen zijn met elk een eigen aanpak: ‘friends & family’, ‘scholen’ en ‘bedrijven’.

Drie aparte websites ontwikkelen zou niet alleen veel werk in beslag nemen en het CMS nodeloos complex maken, het zou er ook voor zorgen dat de websites tegen elkaar zouden concurreren; wat niet zo slim is aangezien de content grotendeels hetzelfde is.

Op basis van een eerste prototype dat The Outsider had uitgewerkt, verdiepten we ons in de structuur en content, en werkten we een oplossing uit die niet alleen technisch alles vereenvoudigde, maar ook de gebruikerservaring ten goede kwam.

Een webdesign uitwerken voor een outdoor bedrijf zag onze avontuurlijke designer meteen zitten. Hij zette de finale structuur om in een fris design waar je vlot je weg in vindt.

Zo krijg je bijvoorbeeld via de activiteitenfinder onder ‘family & friends’ een overzicht van alle mogelijke activiteiten. Je kunt filteren volgens doelgroep, leeftijd, prijs en intensiteit. Scholen en bedrijven kunnen er inspiratie opdoen voor een op maat gemaakt pakket.

De website is nu beschikbaar in het Nederlands, maar wordt in de toekomst een multi-language website vertaald naar het Engels, Frans en zelfs Hongaars.

Integratie met Recas

Recras is een compleet administratie- en reserveringssysteem voor de recreatiebranche. Wij zorgden voor een integratie binnen de nieuwe website zodat online reservaties van particuliere klanten voortaan gestroomlijnd lopen en rechtstreeks naar Recras gestuurd worden. Bovendien belanden de inschrijvingen meteen bij de juiste verantwoordelijke. Scholen en bedrijven kunnen niet online reserveren, maar wel een aanvraag indienen voor een offerte op maat.

Digitale marketing ondersteuning

Als je online wilt scoren moet je website niet alleen technisch en vormelijk top zijn, ook inhoudelijk moet alles kloppen en kan je via SEO je website een extra duwtje geven. We maakten een grondige SEO-analyse van belangrijke keywords die als basis diende voor de copy, maar ook voor Google Adwords campagnes gebruikt kan worden. Later dit jaar evalueren we de SEO-score van de website en kunnen de teksten op basis van de nieuwe bevindingen worden bijgestuurd.

Om hun gloednieuwe website en aanbod in de kijker te zetten werkten we een digitaal marketingplan voor één jaar uit. In het marketingplan zorgden we voor een balans tussen Facebook en Instagram advertenties en Google Adwords campagnes.

Nieuwe website the outsider

Last but not least, staan we ook in voor het mergen van de verschillende Facebookpagina’s. Iedere locatie had zijn eigen pagina en er was geen overkoepelende communicatie-aanpak. Stap voor stap brengen we ze allemaal samen onder één Facebookpagina. Een merge van Facebookpagina’s heeft heel wat voordelen:

  • Alle likes van de verschillende pagina’s worden overgenomen waardoor de nieuwe pagina meteen een grote achterban zal hebben.

  • Iemand die op Facebook zoekt naar ‘The Outsider’ zal voortaan één zoekresultaat krijgen in plaats van een tiental pagina’s. Zo vermijden we verwarring en kom je steeds op de juiste pagina terecht.

  • The Outsider zal vanuit één pagina kunnen adverteren waardoor ze slechts één advertentiebudget nodig hebben. Inspanningen en budget raken zo niet meer versnipperd over verschillende pagina’s.

Sta je als bedrijf zelf voor een structurele uitdaging op vlak van content of advertising? Wij helpen je graag orde op zaken stellen met een heldere website. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons