Wij openen mogelijks binnenkort terug onze deuren zodra we de gezondheid en veiligheid kunnen garanderen voor onze collega’s en bezoekers. In functie daarvan stellen we een actieplan op en evalueren dit dag per dag. Voorlopig werken we nog even thuis uit en blijven online bereikbaar voor jullie. Stay safe! Ontdek onze maatregelen.

BuddyBites

Voeding op maat voor jouw trouwe viervoeter

Webshop
Website bekijken
BuddyBites

Voeding op maat voor jouw trouwe viervoeter

Webshop

Briefing

We zijn een nieuwe start-up rijker. Uit hun liefde voor honden richtten Charlotte en Mattijs BuddyBites op. Hun doel? Hondenvoeding op maat verkopen. En dat via een splinternieuwe webshop.

Wat deden we?

Charlotte en Mattijs, twee ingenieurs van opleiding, besloten na hun Vlerick studies een bedrijf te starten. BuddyBites werd geboren uit hun ervaring en moeilijkheden om geschikte voeding te vinden voor hun hond. Samen met nutritionisten en dierenartsen werd een tool ontwikkeld om een unieke voedingsmix samen te stellen voor elke hond. Op basis van de juiste vragen wordt een persoonlijk voedingsplan samengesteld.

Om die juiste voedingsmix te verkrijgen, moest de structuur en flow van het bestelproces eerst uitgezet worden. Dit deden we aan de hand van een prototype. Vervolgens zetten we dit om in een design. We kregen een huisstijl aangeleverd door Glossy om ons op te baseren.

Eens de structuur en het design op punt stonden, gingen onze developers van start. Met het op maat gemaakt CMS (content management systeem) kan het team van BuddyBites zelf pagina’s aanmaken en opbouwen met Page Architect. Tips kunnen ze kwijt in de handige blogmodule. Indien er gebruikers prangende vragen hebben, kunnen ze het contactformulier gebruiken.

BuddyBites

Een vlotte bestelflow

Indien je graag voeding voor je hond wil bestellen maak je een account aan. Vervolgens vul je enkele parameters in zoals de leeftijd van je hond, de droogheid van de vacht, gewicht en grootte. Op basis van de combinatie van die gegevens wordt de ideale voedingsmix voor jouw hond geselecteerd. Komt je hond in aanmerking voor 2 of meerdere plannen? Dan kan je zelf de keuze maken en een leveringstermijn kiezen. Mocht je meerdere honden hebben, dan kan je in hetzelfde account een extra hond toevoegen.

Eens het juiste product gekozen, vul je jouw facturatiegegevens in en kan je via een integratie met betalingsprovider Mollie een online betaling uitvoeren. Het team van BuddyBites bereidt je bestelling voor en stuurt deze zo snel mogelijk jouw kant uit met een infofiche en maatbeker.

BuddyBites
BuddyBites
BuddyBites

Grootse plannen

De webshop is nog maar net gelanceerd en Mattijs en Charlotte kijken al vooruit. In een tweede fase zouden er abonnementsformules bijkomen en wie weet in een verdere toekomst voeding voor andere huisdieren. Van ambitie gesproken!

Ook op zoek naar een partner om je online bij te staan? Wij luisteren graag naar jouw plannen.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons