e-Bike Challenge

Voor iedereen die houdt van fietsen en wandelen

Campagnes
Website bekijken
e-Bike Challenge

Voor iedereen die houdt van fietsen en wandelen

Campagnes

Briefing

Digitale marketing voor de events E-bike Challenge en Fiets- en Wandelbeurs Vlaanderen.

Wat deden we?

Digitaal marketingplan

Elk jaar in februari trekken alle fiets- en wandelfanaten in België naar Flanders Expo in Gent voor de Fiets- en Wandelbeurs Vlaanderen. Ze kunnen er inspiratie opdoen voor fiets- en wandelroutes én vakanties. Er zijn heel wat lezingen en workshops waar mensen ervaringen kunnen uitwisselen, plus een heus fietsparcours waar je verschillende soorten fietsen kunt testen.

Sinds vorig jaar kun je je bezoek uitbreiden met een uitstapje naar de aanpalende beurs E-bike Challenge. Overweeg je om een elektrische fiets te kopen? Maak dan een testrit op het parcours en leer hoe je op een veilige manier met je elektrische fiets de baan optrekt.

Om beide events in de kijker te zetten en de ticketverkoop te stimuleren werkten we voor Hicle Outdoor een digitaal marketingplan uit. Voor beide websites zetten we dezelfde soort campagnes op, maar elk met een eigen doelgroep en advertenties.

Een goede basis

Allereerst zorgden we voor een volledige set-up in Facebook Business Manager en integreerden we Facebook Pixel op beide websites zodat we accuraat de resultaten van onze campagnes konden meten. Dankzij custom event tracking op onder andere de inschrijfbutton konden we de ‘intentie tot kopen’ meten of hoeveel mensen effectief op de button hadden geklikt.

Doelgerichte advertentiecampagne

Voor beide events werden aparte doelgroepen opgezet. Bij de Fiets- en Wandelbeurs Vlaanderen lag de focus op ‘fietsen’, ‘wandelen’, ‘wandelvakantie’ en ‘avontuur’, terwijl bij de E-bike Challenge de interesse ‘elektrische fietsen’ centraal stond. Op basis van onze aanbevelingen leverde Hicle Outdoor beeld- en tekstmateriaal aan voor de twee Facebookcampagnes.

We analyseerden de advertenties wekelijks en indien nodig, bezorgde Hicle Outdoor ons snel nieuw materiaal. Doordat we de advertenties van zowel Fiets- en Wandelbeurs als E-bike Challenge regelmatig optimaliseerden, werden de campagnes steeds succesvoller.

Remarketing campagne

Heb jij al eens eerder een website bezocht? En is Facebook Pixel geïntegreerd? Dan kan je wel eens in een doelgroep voor remarketing vallen. Zowel voor ‘Fiets- en Wandelbeurs Vlaanderen’ als ‘E-bike Challenge’ verzamelden we deze mensen in een nieuwe doelgroep.

We creëerden aparte campagnes om hun geheugen op te frissen zodat ze toch een bezoekje zouden plannen.

Lookalike campagne

Op basis van de groep websitebezoekers stelden we voor elke website een ‘lookalike’ doelgroep op. De mensen in deze doelgroep hebben de websites van de ‘Fiets- en Wandelbeurs Vlaanderen’ en ‘E-bike Challenge’ niet eerder bezocht, maar zouden wel eens geïnteresseerd kunnen zijn. Ze hebben namelijk een vergelijkbaar profiel en gelijkaardige interesses en gedragingen als de echte websitebezoekers. Ook hiervoor stelden we twee aparte campagnes op.

Een geslaagde wisselwerking

De combinatie van de drie soorten campagnes lokte meer relevante bezoekers naar beide websites. Het zorgde zelfs voor meer naamsbekendheid bij de doelgroep. Niet alleen de verschillende advertentiecampagnes waren een succesvolle blend, ook de samenwerking met Hicle Outdoor ging uiterst vlot. Ze dachten mee over de campagnes, stonden open voor onze aanbevelingen en leverden tijdig mooie beelden en overtuigende teksten op maat van de doelgroep aan.

Binnenkort maken we een algemene analyse van de drie campagnes. Op naar de volgende editie!

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons

Cases

Gerelateerde cases