Om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen sluiten wij weer even ons kantoor. Uiteraard blijven we digitaal beschikbaar voor jullie. Wil je toch graag langskomen? Dat kan op afspraak en mits het naleven van enkele voorzorgsmaatregelen. Ontdek onze maatregelen.

Oplossingsgericht Centrum vzw

Voor professionelen in de sociale sector

Website
Website bekijken
Oplossingsgericht Centrum vzw

Voor professionelen in de sociale sector

Website

Briefing

Bij het Oplossingsgericht Centrum kunnen professionelen uit de bijzondere jeugdzorg, kinderopvang en VAPH-voorzieningen, leerlingbegeleiders en jeugdwerkers terecht voor informatie, opleidingen en coaching. De organisatie werd opgericht door Sven Bussens en Chris Van Dam, die beiden een achtergrond hebben in de sociale hulpverlening.

Wat deden we?

Ontwikkeling huisstijl en online identiteit

Zodra Sven en Chris het eens waren over de naam, registreerden we de domeinnaam. Voor de huisstijl lieten we onze inspireren door een labyrinth. Het labyrinth heeft één vertrek- en aankomstpunt, maar verschillende wegen die leiden naar een uitweg of oplossing in dit geval.

We kozen voor een strakke, grafische huisstijl in zwart-wit en één steunkleur. Het abstracte karakter van de vormgeving weerspiegelt het even abstracte karakter van de organisatie. De beelden stralen gevoel en diepgang uit, wat dan weer perfect past bij hun visie. Aan de hand van een moodboard, dat wij samenstelden, weten Sven en Chris precies welk type stockbeelden ze moeten zoeken voor hun communicatie.

We legden alles vast in een beknopte stijlgids die de leidraad vormt voor alle toekomstige communicatie.

Custom webdevelopment

Onder ‘centrum’ vind je een mooi overzicht van iedereen die betrokken is bij Oplossingsgericht Centrum’. Via de teamsmodule in het content management systeem (CMS) kunnen Sven en Chris personen toevoegen, het type (erelid, gasttrainer of partner) bepalen en hun informatie beheren.

De drie pijlers van de werking worden uitgelegd onder ‘aanbod’. Zo heb je een goed idee van wat zij precies doen en waarvoor je bij hen als professional terecht kunt.

Opleidingen, workshops en cafés worden verzameld in de 'kalender'. Ben je specifiek op zoek naar een opleiding, workshop of heb je interesse in een café? Via de filter verfijn je het overzicht. Elk event wordt beheerd via de eventmodule in het content management systeem (CMS) en heeft een detailpagina waar je meer informatie vindt over de inhoud, locatie, prijs, doelgroep … Op de detailpagina kun je ook een pdf met alle informatie downloaden. De pdf is mooi vormgegeven zodat deze perfect als flyer gebruikt kan worden.

Je kan jezelf en meerdere personen tegelijkertijd inschrijven via de website. Alle inschrijvingen worden verzamelend in het content management systeem (CMS). Betalingen verlopen via overschrijving.

Naast de publieke opleidingen en workshops werken Sven en Chris ook opleidingen en workshops op maat uit. Deze verzamelden we onder ‘referenties’. Aan de verschillende referenties kunnen meerdere getuigenissen gekoppeld worden, die structureel geïntegreerd zijn.

Sven en Chris bieden via de website ook interessante artikels, boeken, Powerpoint presentaties en video’s, die we verzamelden onder ‘books & bytes’. Alle items kunnen gekoppeld worden aan ereleden, gasttrainers of partners én events. Zie je iets dat je bevalt? Dan kan je het item makkelijk bestellen via de website. Betalen doe je ook hier via overschrijving.

Een boeiend project dat zeker een meerwaarde biedt aan heel wat professionelen in de sociale sector. Ken jij zo iemand? Deel dan gerust de website!

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons