Onze kantoren zijn terug geopend. Op zoek naar advies of een partner voor je online project? Of zie je een job bij ons wel zitten? Maak een afspraak.

Compagnie Cecilia

Woest, maar uit het hart

Campagnes
Website bekijken
Compagnie Cecilia

Woest, maar uit het hart

Campagnes

Briefing

Development van de nieuwe website met online ticketshop voor het theatergezelschap Compagnie Cecilia onder leiding van Arne Sierens en Johan Heldenbergh.

Wat deden we?
nieuwe website compagnie cecilia

Compagnie Cecilia maakt en raakt. Op basis van improvisatie en research brengen ze Gents, volks en puur theater, al dan niet verweven met (live-)muziek, zang en dans. Volhardend en confronterend ook. Soms met heel veel woorden, soms met alleen een blik.

In afwachting van een nieuwe all-in website, bouwden we begin dit jaar voor Compagnie Cecilia een online ticket shop, die naast de main website bestond. Dit gaf iedereen voldoende tijd om de nieuwe website grondig uit te werken op vlak van interface, design en back-end. We gebruikten de periode tussen maart en nu ook om het ticketsysteem te evalueren en bij te sturen.

Webdesign

Glossy.tv creëerde een nieuw en eigenzinnig design voor de website van Compagnie Cecilia. In your face met grote lettertypes, bewegende achtergrondbeelden en bij ieder bezoek een andere, opvallende steunkleur. Zie jij een blauwe website, maar je buur een groene? Opzet geslaagd! Het design is zo opgebouwd dat je vlot van de ene pagina naar de andere wordt geleid en op elk moment tickets kan kopen.

Ticketshop

Je bestelt nog steeds vlot tickets voor in-house voorstellingen via een pop-up gekoppeld aan de productie of via de pagina’s Speeldata en Tickets: kies je voorstelling, ticketcategorie en aantal tickets, vul je gegevens in en bevestig je order. Betalingen gebeuren via overschrijving, waarbij Compagnie Cecilia in het content management systeem betaalde reservaties afvinkt; herinneringsmails worden wel automatisch verstuurd. Indien de voorstelling op een andere locatie dan de thuisbasis plaatsvindt, wordt er doorgelinkt naar de desbetreffende ticketpagina op de website van het cultuurcentrum. Theaterteksten bestel je voorlopig nog via een e-mail, die persoonlijk wordt beantwoord door een van de geweldige mensen achter Compagnie Cecilia.

voorstelling compagnie cecilia

Development

Het Content Management Systeem voorziet naast de basisopzet modules op maat en is helemaal klaar voor extra uitbreidingen in de toekomst. We koppelden de nieuwsbriefinschrijvingen met Campaign Monitor, waardoor handmatige updates aanzienlijk verkleind worden. Op de website vind je nieuwsberichten die gelinkt kunnen worden aan producties. Zo moet je als bezoeker niet op zoek gaan, maar kan je meteen tickets kopen of meer lezen over de desbetreffende productie.

We breidden het CMS uit met verschillende modules die betrekking hebben tot het team en de partners van Compagnie Cecilia. Alle personen en partners zitten nu structureel in de website en kunnen makkelijk worden toegevoegd aan bijvoorbeeld de credits van een productie. Geen typfouten en verschillende schrijfwijzen meer, maar overal correcte info. Ook is het vanaf nu mogelijk producties onder theaterseizoenen te plaatsen, waardoor het indrukwekkende archief voor iedereen beschikbaar is. Ten slotte hebben ze dankzij onze SEO-plugin volledige controle over de og en meta-data van iedere pagina, productie en nieuwsbericht.

Online communicatie

Op basis van het design van de website creëerde Glossy.tv verschillende social media templates voor Facebook, Twitter en Instagram. Je zal niet om de nieuwe look heen kunnen, want ook de mailingtemplate werd onder handen genomen door ons.

Foto © Kurt Van der Elst

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons