Ons team van developers is de drijvende kracht achter elke website. Onder de oppervlakte van elke website zit een complex raderwerk dat draait als een geoliede codemachine. Die machine bouwen we stuk voor stuk op, meticuleus en methodisch.

Onze back-end developers ontwikkelen schaalbare digitale oplossingen die meegroeien met je bedrijf. Zo kun je snel inspelen op nieuwe opportuniteiten. Dit gaat van websites en webshops tot (progressive) web apps, klantenportalen en REST API’s, gedocumenteerd met Swagger.

Development

Binnen development doen we onder andere:

  • CMS

  • Websites

  • Applicaties

  • Webshops & e-commerce

  • Webapps

  • Platformen

  • Portalen

Wat draait er onder de motorkap?

Jouw website of webshop wordt opgebouwd uit meerdere bouwstenen, waarvoor we werken met een LAMP-Stack met keuze uit enkele PHP(7.x) frameworks: Laravel, CakePHP, Symfony.

In samenspraak met de frontend afdeling werd als standaard Javascript framework voor Vue gekozen. Doordat dit ook standaard in Laravel gebruikt wordt zorgt dit voor een vlotte integratie. Ook in het geval van Javascript framework geldt dat we steeds kijken naar de noden van het project. Daardoor sluiten we dus ook gebruik van React of Angular niet uit.

We schrijven modulaire code: modules die dus gemakkelijk toe te voegen en te verwijderen zijn, zonder het hele project te hypothekeren. Belangrijk is ook dat code steeds lean en mean is zodat deze gemakkelijk uit te breiden en herbruikbaar is én de onderhoudskosten en mogelijke issues zo laag mogelijk zijn.

Onze projecten worden steeds met GIT gecommit en gepushed naar onze private GitLab. Zo kan het team vlot samenwerken zonder dat reeds beschikbare code verloren gaat. Elk project wordt grondig gedocumenteerd zodat het steeds overdraagbaar is tussen de collega’s.

Zelf aan de slag in het CMS

De framework keuze maken we steeds op basis van de briefing en wat er nodig is, met daarachter een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS) op maat.

Dit systeem werkt met verschillende modules op maat en is makkelijk te beheren. Zo kan je bijvoorbeeld met Page Architect, een tekstverwerker die we zelf bouwden, eenvoudig pagina’s opbouwen aan de hand van een drag-and-drop systeem. Hiervoor hoef je geen kennis van HTML of CSS te hebben.

Voor onze recentste Laravel projecten werken we met Laravel Nova als CMS. De keuze van CMS wordt project per project bekeken. Soms starten we from scratch, maar we deinzen ook niet terug om bijvorobeeld met andere open source CMS’en te werken zoals bijvoorbeeld Laravel BackPack. Het belangrijkste is dat ze steeds eenvoudig uitbreidbaar en aanpasbaar zijn.

Na meer dan 200 projecten hebben we uiteraard bestaande modules waarop we kunnen terugvallen, kwestie van het warm water niet keer op keer opnieuw uit te vinden. We vertellen je er graag meer over!

Feilloze integraties

Wij zorgen voor de synchronisatie en integratie met API’s van externe partners zoals Navision, Showpad, Jobat, Teamleader of Filemaker. Ook integratie met betalingsproviders zoals Mollie, Multisafepay, Stripe, Ingenico en Europabank zijn niet vreemd voor ons.

Heb je vragen over dergelijke integraties of heb je nood aan andere integraties voor je project? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je met plezier verder!

Contacteer ons
Picture of Jyrki De Neve

“Coderen is zoals LEGO: je bouwt blokje per blokje en soms zie je pas wanneer je het laatste blokje plaatst dat je echt iets groots in elkaar gestoken hebt.”

Jyrki De Neve |  Lead developer

Een uitgebreide toolset

Naast al het bovenstaande gebruiken we nog een pak andere tools.

Zo gebruiken we voor monitoring afhankelijk van de noden van het project Sentry, Grafana, New Relic en OhDear.

Met Drone CI kunnen we gemakkelijk onze code deployen (via magallanes of deployer) en onze tests laten lopen.

Onze paswoorden en andere gevoelige data slaan we op in Vault.

Snelheid van een website is belangrijk. Daarom gebruiken we onder andere RabbitMQ met Supervisor om opdrachten in de achtergrond te kunnen laten lopen zonder de website te hinderen.

Naast bestaande tools maken en gebruiken we ook onze eigen tools. Enkele voorbeelden zijn Alfons om snel projecten op te zetten en oudere projecten te deployen, en Polar die zorgt voor integratie met de API van onze hosting partner Level27 om snel een account op te zetten en info op te vragen.

Een sector in flux

Als backenders is het belangrijk om mee te zijn met alle vernieuwingen in de sector. Daarom dagen onze collega’s elkaar constant uit om bij te leren en volgen ze regelmatig een bijscholing of gaan ze naar een conferentie (bijvoorbeeld Laracon) of meetup. Op vrijdagnamiddagen worden geregeld lightning talks gehouden of ontdekken we samen nieuwe technologieën.

Laracon 2019 - Amsterdam

Op 29 en 30 augustus zakten enkele developers af naar Amsterdam voor de Europese Laravel conferentie, beter gekend als Laracon EU. De NDSM Loods, ooit een van de grootste scheepswerven ter wereld, leende zich bij uitstek tot de ideale locatie voor een leerrijke tweedaagse met tal van interessante talks en workshops. Benieuwd met welke info we terug naar Gent keerden? Lees snel verder.

Meer zien

Andere expertises

We kunnen nog veel meer!

UI/UX

User Interface en User Experience: een gebruiksvriendelijke structuur met een bijpassend design.

Meer weten?

Strategie & Consulting

Samen bouwen aan jouw online langetermijnverhaal.

Meer weten?

Digitale Marketing

Een technisch correcte website en sprekende campagnes.

Meer weten?

Contacteer ons als je meer wil weten of als we je kunnen helpen met een project.

Picture of Frank Guthorel, Managing Director & Consultant

Frank Guthorel

Managing Director & Consultant
Tel. +32 (0)9 329 49 38
frank@codedor.be
Linkedin

Picture of Karen De Bock, Account Manager

Karen De Bock

Account Manager
Tel. +32 (0)9 329 49 38
karen@codedor.be
Linkedin