preloader
previous next

Alles op de vélo

Webdesign en development van de nieuwe Cargo Vélo website, dé fietskoerier in Gent.

Alles op de vélo

Cargo Vélo omschrijft zichzelf als dé Gentse all-round fietskoerierdienst die vele maten en gewichten aankan. We leerden zaakvoerder Sander in eerste instantie kennen via onze Roof Food bestellingen. Vandaag zijn we fier dat we hem en Cargo Vélo tot onze klanten mogen rekenen.

Webdesign Cargo Vélo

Fred+Eric ontwierp de opvallende branding van Cargo Vélo: zwart gecombineerd met fluogroen en strakke geometrische vormen. Het logo en de iconen klikken als blokjes in elkaar en dat concept trokken we door in het parallax-effect op de website. Op basis van het grafisch voorstel van Fred+Eric werkten we het volledige webdesign uit.

Bestelmodule

De grootste uitdaging lag in de custom bestelmodule, die dynamisch is opgebouwd. De bestelprocedure start met het kiezen van een Service en eventueel een Subservice. Cargo Vélo kan zelf diensten zoals Koerierdienst, Pakketdienst of Stadsdistributie toevoegen, verwijderen of aanpassen in het CMS. Op basis van de Service en een gekozen Subservice bepaalt Cargo Vélo de volgende stappen en velden binnen de bestelmodule: gegevens verzender en ontvanger, details verzending en ophaling zoals gewenst uur, dimensies en gewicht pakket … Het adres wordt automatisch ingevuld via Google.

Als alle stappen zijn doorlopen sturen we de informatie via een API door naar het interne systeem van Cargo Vélo, dat op zijn beurt de prijs voor de verzending terugstuurt. Indien de verzending buiten de mogelijkheden van Cargo Vélo valt, ontvang je een offerte met een inschatting. Als een verzending wordt aanvaard binnen het systeem van Cargo Vélo ontvangen zij en de klant een mail met alle details.

Custom CMS

Naast de bestelmodule bouwden we een CMS met onder andere Pages, Services, Fietskoeriers of Team en Ladingen. Via de overzichtpagina Ladingen weet de bezoeker precies welke Service hij moet kiezen bijvoorbeeld Koerierdienst voor warme of gekoelde verzendingen, Stadsdistributie als een trailer nodig is …

We integreerden ook een leuke weather widget op de website: via een open weather API lezen we op elk moment van de dag het weer in Gent uit. Zo weet je of je koerier door weer en wind fietst, of onder een stralende zon.

  • Klant: Cargo Vélo
  • Website: cargovelo.be
  • Datum: 04 mei 2017
  • Design
  • Development
  • Services & Support
Contacteer ons