preloader
previous next

UGent viert 200-jarig bestaan met heus UGent-stadsfestival

Webdesign en development voor de website ‘Iedereen UGent’.

UGent viert 200-jarig bestaan met heus UGent-stadsfestival

Universiteit Gent bestaat dit jaar 200 jaar en palmt zondag 8 oktober 2017 de Gentse binnenstad in met maar liefst 256 activiteiten en een knallende afsluiter. Van een stadsfestival gesproken! Alle activiteiten zijn voor het brede publiek toegankelijk en dus niet alleen voor medewerkers of studenten.

Een uitgebreid aanbod activiteiten
Om alles in goede banen te leiden, ontwikkelden we de website iedereenugent.be waar je het volledige programma terugvindt. Via Thema’s zoals ‘Sport en Gezondheid’, ‘Duurzaamheid’, ‘Kinderen’ … navigeer je snel naar voor jou interessante activiteiten. Op de homepagina kan Universiteit Gent ook twee activiteiten in de kijker zetten.

Heb je een Thema gekozen op de homepagina? Via de uitgebreide filter verfijn je je selectie. Je kunt filteren op ‘doelgroep’, ‘type’, ‘locatie’, ‘faculteit’, ‘tijdstip’ of een ‘thema’ toevoegen of wijzigen. Ben je op zoek naar iets specifieks? De zoekwoordfilter vult automatisch je trefwoord aan en toont je alle gevonden resultaten.

Persoonlijk programma
Grootse plannen bewaar je dankzij cookies in je persoonlijk programma dat je kunt opslaan als PDF, printen of e-mailen naar jezelf of iemand anders. Voor sommige activiteiten is er een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf jezelf en je vrienden zeker in via de website als dit aangegeven staat. Alle inschrijvingen worden bewaard in het CMS en zodra het maximum aantal bereikt is, verschijnt de boodschap ‘volzet’ op de website.

De vlotste route
Op de kaart zie je alle locaties, parkeermogelijkheden en locaties met animaties, én binnenkort ook de vlotste route. Universiteit Gent verwacht veel bezoekers en werkt daarom samen met Stad Gent voor het uitstippelen van de meest ideale route. Zo raakt iedereen zonder problemen en veilig tot bij zijn favoriete activiteiten.

In lijn met de bestaande huisstijl
We trokken de onlangs vernieuwde huisstijl en het campagnebeeld van ‘Iedereen UGent’ door op de website waardoor iedereenugent.be perfect past bij de algemene website van Universiteit Gent. We deden dit eerder al voor de Beeldbank van de universiteit en kenden de stijl dus al goed. Hier en daar zorgden we voor een feestelijke extra en strooien we subtiel met confetti. De meeste pagina’s stelt Universiteit Gent zelf samen via de content builder waardoor ze makkelijk aanpassingen kunnen doorvoeren of extra zaken toevoegen aan een activiteit. Ten slotte maakten we ook een korte promovideo die het event in de kijker zette tijdens Gent Jazz.

Ontdek alle activiteiten op iedereenugent.be en stel je eigen programma samen.  

  • Consultancy & Strategy
  • Design
  • Development
  • Services & Support
Contacteer ons