Present

Present voor vrijwilligers

Website
Website bekijken
Present

Present voor vrijwilligers

Website

Briefing

Present vzw ondersteunt vrijwilligerswerk in zorg- en welzijnsvoorzieningen. Meer dan 150 voorzieningen en 4500 vrijwilligers worden geholpen met een ondersteuningspakket op maat. Dit omvat bijvoorbeeld vormingen, administratieve hulp en een verzekering voor vrijwilligers. Een pakket dat ze online in de kijker zetten op hun vernieuwde website.

Wat deden we?

Een vernieuwde online aanwezigheid

De vraag van Present beperkte zich niet tot het redesign van hun website, maar omvatte een vernieuwing van hun volledige online aanwezigheid. Als eerste stap zorgde RikGrafiek voor een nieuwe huisstijl en logo. Vervolgens gingen onze frontend en design collega’s aan de slag met het prototype en design om de huisstijl die Rik ontwikkelde te vertalen naar het web.

Vormingen en voorzieningen

De 150 voorzieningen waar vrijwilligers hun diensten kunnen aanbieden kregen allemaal een plaatsje op de website. Om het geheel overzichtelijk te houden werd een filter toegevoegd op regio en type organisatie, zo kunnen vrijwilligers gericht zoeken naar een organisatie die hen aanspreekt. Hetzelfde principe werd toegepast op de vormingen die aangeboden worden door Present.

Mensen inspireren om vrijwilliger te worden is een belangrijk onderdeel van een website voor Present. Onze nieuwsmodule leent zich perfect om hun inspirationele artikelen te delen. Specifiek voor leden is er nog meer informatie te vinden achter login, hier kunnen ze documenten als promotiemateriaal, handleidingen en registratielijsten downloaden.

Dromen schenken en waarmaken

Nieuw op de website zijn de projecten Voka en Dromenvangers. Vroeger waren deze projecten terug te vinden op afzonderlijke websites maar nu worden ze ondergebracht op presentvzw.be. Voor beide voorzagen we pagina’s om belangrijke informatie voor vrijwilligers en organisaties weer te geven. Deze pagina’s kunnen met page architect aangepast en ingevuld worden aan de hand van een uitgewerkte componentenbibliotheek in de huisstijl van Present.

Voor Dromenvangers gingen we nog een stapje verder en voorzagen we een koppeling met een database vol dromen die wachten om in vervulling te gaan. Via dromenvangers kan je een voorproefje krijgen van vrijwilligerswerk in de zorg. Bewoners van aangesloten voorzieningen kunnen hun droom kenbaar maken, vrijwilligers kunnen zich vervolgens inschrijven om een van de dromen werkelijkheid te maken.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons