Onze designers en front-end developers werken nauw samen om van jouw website een gebruiksvriendelijk pareltje te maken. Daarom zijn de vormgeving en de functie van onze websites, webshops en webbased applicaties onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze front-end developers bepalen mee de structuur van de website en brengen het ontwerp van onze webdesigners tot leven.

Binnen UI/UX doen we onder andere:

  • Informatie architectuur

  • User experience design

  • Responsive development

  • JS/CSS animaties

  • Front-end development

  • Cross-browser compatibiliteit

  • Toegankelijkheid

De balans tussen UI en UX

Het zijn termen die je vaak hoort vallen en waarvan men uit gaat dat je meteen weet wat daarmee bedoeld wordt. Heel kort geschetst komt het hier op neer:

User Experience (UX) focust op een meer analytische kijk op design en gaat verder dan het puur visuele. Men stelt zich de vraag: Hoe kan ik het geheel ontwerpen/bouwen zodat de eindgebruiker het meest ideale en kwaliteitsvolle interactie met je product ervaart?

User Interface (UI) is dan het eerdere grafisch ontwerp, het tastbare. Het bepalen hoe elk onderdeel van het geheel er uitziet naar kleur, typografie, animatie.

Het heeft geen zin om een perfect ogende website te hebben die in gebruiksgemak allesbehalve aangenaam is. Omgekeerd wordt iets dat zeer gebruiksvriendelijk is ook pas naar een hoger niveau getild door een grafisch sterk design. De perfecte balans vinden tussen UI en UX is iets waar ons team samen naar streeft.

Wireframes

Alles begint bij een goed prototype

Een oogstrelend ontwerp, dat begint bij een logica waaruit elke glitch is weggewerkt. We luisteren naar jou en wat je precies van je website verwacht.

Met onze neus in dezelfde richting zetten we wireframes op waarin de hele architectuur van je website wordt bepaald. Een naakte versie van de website komt tot stand, zonder afbeeldingen en kleur, maar wel doorklikbaar. Zo heb je een goed zicht op hoe je website in elkaar zal zitten.

Het oog wil ook wat

Daarna slaan onze designers écht aan het ontwerpen. Volgens jouw bestaande huisstijl of helemaal from scratch, met veel motion graphics of liever sec — aan jou de keuze. Jouw ideeën vormen het beginpunt voor ons design. Kleuren, lettertypes, beelden of ineens een hele huisstijl? Hoe dan ook designen we een aantal pagina’s, luisteren we naar jouw feedback en schaven we bij tot alles op punt staat.

Picture of Bas Mahieu

"Het is veel meer dan wat knip- en plakwerk. Wij geven bedrijven een gezicht én platform om te communiceren."

Bas Mahieu |  Webdesigner

Van statisch design tot responsive website

Zijn we het eens over het webdesign? Dan schieten onze front-end developers in actie. Zij vertalen het geheel naar een werkbare website, met overzichtelijke en SEO-vriendelijke code in HTML5, CSS en Javascript en zijn verantwoordelijk voor een gebruiksvriendelijke customer journey.

Responsive ontwerpen is de standaard, en dus coderen wij parallel voor verschillende schermformaten van desktop tot mobile.

Al onze front-end developers hebben bovendien een grafische achtergrond, wat zich vertaalt in onzichtbaar webdesign. Want een beeld dat beweegt als je erover hovert, is net het tikje magie dat het hele verschil maakt.

Streven naar een toegankelijker internet

Bij de uitwerking van je project houden we rekening met de toegankelijkheid van het geheel voor iedereen: het geheel ook bruikbaar moet zijn voor mensen met een beperking. Meestal denkt men dan aan mensen met een handicap zoals onder andere blinden, slechtzienden, kleurenblinden of mensen met een motorische handicap. Maar evengoed geldt toegankelijkheid voor mensen met bijvoorbeeld een beperktere internettoegang.

Het team volgde een Anysurfer opleiding zodat er op elk vlak van het project rekening gehouden wordt met toegankelijkheid.

Andere expertises

We kunnen nog veel meer!

Strategie & Consulting

Samen bouwen aan jouw online langetermijnverhaal.

Meer weten?

Development

Schaalbare digitale oplossingen die meegroeien met je bedrijf.

Meer weten?

Digitale Marketing

Een technisch correcte website en sprekende campagnes.

Meer weten?

Contacteer ons als je meer wil weten of als we je kunnen helpen met een project.

Picture of Frank Guthorel, Managing Director & Consultant

Frank Guthorel

Managing Director & Consultant
Tel. +32 (0)9 329 49 38
frank@codedor.be
Linkedin

Picture of Karen De Bock, Account Manager

Karen De Bock

Account Manager
Tel. +32 (0)9 329 49 38
karen@codedor.be
Linkedin