World of Travel

Ben jij klaar voor het échte avontuur?

Campagnes | Website
Website bekijken
World of Travel

Ben jij klaar voor het échte avontuur?

Campagnes | Website

Briefing

World of Travel is een reisbureau uit Kortrijk en biedt unieke reizen op maat aan. Van ‘Hola Brazil’ tot de ‘Schatten van de Nijl’, jij kiest je bestemming en hoe je reis eruit ziet. Op vraag van World of Travel analyseerden we hun website en social media, en werkten we een nieuwe aanpak uit. Het begin van een fijne samenwerking.

Wat deden we?

Tot de verbeelding sprekend

Geen betere manier om je het paradijs voor te stellen dan prachtig beeldmateriaal van exotische bestemmingen. In het design kreeg het fotomateriaal van World of Travel dan ook een prominente plaats. Het openingsshot op de homepagina is er alvast eentje om bij weg te dromen. Als extraatje animeerden we het logo subtiel met een kabbelende reflectie in het water.

Tijdens de analyse van de website botsten we meteen op een user experience probleem. Alle foto’s van een reis werden gebundeld in één slider met daaronder een grote brok tekst. Gelukkig konden we hier met onze content builder een gepaste oplossing voor aanbieden. Het grote voordeel van de content builder is dat je vlot een mooi webpagina kunt maken waarin tekst en beelden in balans zijn.

Op zoek naar inspiratie voor een volgende reis? Op de pagina ‘Inspiratie’ kun je filteren volgens continent, land, reisperiode en genre reis. Elke reis heeft een detailpagina waar je via handige tabs meer informatie vindt over wat je tijdens de reis zult ontdekken, de richtprijs, normale duur van de reis … en kun je alvast wegdromen bij de vele extra beelden die we verzamelden op een aparte pagina. De website laadt hierdoor trouwens een pak sneller en dat zal de bezoeker appreciëren. Spreekt de reis je aan? Dan kun je World of Travel met één klik contacteren om de reis op maat van jouw wensen te laten samen te stellen.

Het team van World of Travel spreekt altijd uit ervaring en trekt dus regelmatig zelf de wijde wereld in. Ze gaan voor jou op zoek naar originele hotspots, intrigerende plekken en de beste hotels. Bij World of Travel kun je echt nog unieke dingen ontdekken en zul je niet enkel de standaard attracties in je pakket tegenkomen. Hun ervaringen staan verzameld onder ‘Onze verhalen’. Selecteer de bestemming waar je meer over wilt weten en plan alvast je volgende reis, want je zult snel je koffers willen pakken.

Op de blog vind je allerlei nieuwtjes en weetjes die belangrijk zijn voor je op reis vertrekt. Is er een wijziging in het bagagebeleid, heeft een vliegtuigmaatschappij nieuwe bestemmingen toegevoegd aan zijn aanbod of opent er ergens een belangrijke trekpleister? Dan vind je hier alle informatie over dat specifiek topic.

Wie zoekt die vindt

Wie geen tijd heeft om te snuisteren in het ruime aanbod kan via de algemene zoekfunctie snel de juiste informatie vinden. Geef je keyword(s) in en krijg alle relevante pagina’s in een handig overzicht.


Online marketing

World of Travel maakt reeds actief gebruik van e-mailmarketing en doet dat goed. Er zijn er zelfs die elk jaar met World of Travel op reis gaan en dat is super.

We integreerden alvast ook Facebook Pixel zodat alles klaar staat als World of Travel wilt inzetten op Facebook advertising. Via Facebook Pixel kunnen we het effect van Facebook advertenties op bijvoorbeeld het aantal contactaanvragen via de website, perfect meten. Daarnaast analyseerden we de activiteiten van World of Travel op social media en gaven we hen advies op maat, waar ze meteen mee aan de slag gingen.

Jouw content gestructureerd?

Het team van World of Travel heeft doorheen de jaren heel wat expertise opgebouwd én bijna heel de wereld gezien. De website zit dan ook boordevol content en daar was het team eventjes zoet mee, maar het resultaat is een inspirerende bron aan informatie en reisverhalen.

Zit jij ook met een grote hoeveelheid content en kennis die je moeilijk kunt structureren? Contacteer ons voor een analyse van jouw website en een digitale oplossing op maat van jouw bedrijf.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons

Cases

Gerelateerde cases