Film Fest Gent

Een meerjarige samenwerking met Film Fest Gent

Campagnes
Website bekijken
Film Fest Gent

Een meerjarige samenwerking met Film Fest Gent

Campagnes

Briefing

Van 13 tot 24 oktober is het zo ver, voor de 47e keer vindt Film Fest Gent plaats in onze binnenstad. Wij zijn bijzonder trots om te zeggen dat we voor het 4e jaar op rij verantwoordelijk zijn voor de Google search en display advertenties.

Wat deden we?

2020 is een bewogen jaar, hun 47e editie zal ongetwijfeld een speciale editie worden. Dit jaar reikt het festival zelfs tot in je woonkamer. Om de ticketverkoop een extra duwtje in de rug te geven maken we gebruik van advertenties op Google. Dankzij een uitgekiende strategie zorgen we voor relevant verkeer naar de website.

Online campagnes voor elk budget

Elke klik op een advertentie via Google AdWords kost geld. Als vzw kan Film Fest Gent gebruik maken van een Google Ad Grant campagne. Sinds 2013 doneert het programma advertentiebudget aan non-profitorganisaties over de hele wereld. Kom je in aanmerking? Dan krijg van je van Google een maandelijks advertentiebudget van $10 000 cadeau. De Ad Grant advertenties werken net hetzelfde zoals standaard Google search advertenties. Wanneer mensen zoeken op een van je geselecteerde zoekwoorden komen de advertenties tevoorschijn in de zoekresultaten.

Zoals altijd starten we met een zoekwoordonderzoek. Via dit onderzoek achterhalen we welke zoekwoorden of keywords mensen gebruiken in de zoekmachines wanneer ze op zoek zijn naar producten of diensten uit de sector. Aan de hand van scores selecteren we de beste zoekwoorden om op te adverteren, op die manier zorgen we voor relevant verkeer naar de website.

Eens de campagnes opstaan blijven we deze nauwgezet in het oog houden. Gedurende het festival optimaliseren en coördineren we waar nodig. Eindigen doen we elk jaar met een uitgebreide analyse. Deze kan ons na het event inzichten bieden om het volgend jaar nog beter te doen.

Gecombineerde campagnes

Naast search advertising doen we sinds vorig jaar beroep op display advertising. Waar je met Google search advertenties vooral mensen kan benaderen die reeds op zoek zijn naar je organisatie, kan je met display advertenties nieuwe doelgroepen aanspreken. Die doelgroepen kan je samenstellen op basis van een aantal kenmerken zoals leeftijd en locatie, maar ook elementen als interesses of producten waar ze naar op zoek zijn. Voor de display campagnes werken onze marketeers samen met de in-house designers van Film Fest. Met hun visuele banners vergroten we de naamsbekendheid van het merk en dit bij een groter publiek.

Ben jij ook op zoek naar een partner die met je meedenkt om je online marketing doelstellingen te bereiken? Onze online marketeers staan je graag bij.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons