Viaa

Partnerportaal voor content partners

Platform
Website bekijken
Viaa

Partnerportaal voor content partners

Platform

Briefing

Het Vlaams Instituut voor Archivering of VIAA digitaliseert en bewaart samen met haar content partners ons audiovisueel erfgoed. Ze delen dit met het onderwijs, de wetenschap en het brede publiek. In 2015 werkten we reeds samen met VIAA voor de campagnewebsite van De Beeldcapsule en begin 2017 lanceerden we een nieuwe informatieve website voor de organisatie zelf. Parallel met de website ontwikkelden we het partnerportaal voor de content partners.

Wat deden we?

Gebruiksvriendelijkheid

Afhankelijk van de samenwerking met VIAA had een content partner in het verleden toegang tot één of meerdere platformen. Elk platform had een eigen login, wat niet gebruiksvriendelijk was. Wij gooiden dit systeem overboord en ontwikkelden één overkoepelend platform waar de gebruiker slechts één login voor nodig heeft.

Eenmaal ingelogd ziet de content partner op zijn dashboard enkel de widgets die voor hem relevant zijn, of waar hij toegang toe heeft. Zonder extra logins kan hij meteen alle gewenste informatie raadplegen en weet hij meteen hoe ver het digitaliseringsproject staat.

Elk project van VIAA focust op een specifiek type drager bijvoorbeeld VHS en behandelt audiovisueel materiaal van meerdere content partners tegelijkertijd.

Koppeling met API

Via een API halen wij data uit de verschillende interne systemen van VIAA en lezen deze uit binnen het partnerportaal. Onze front-end developers zorgden voor een gebruiksvriendelijke interface in lijn met de look & feel van de nieuwe website.

Het partnerportaal is via een API ook gelinkt met de website waardoor VIAA voortaan op slechts één plaats informatie-updates moet ingeven. Binnen het CMS duiden ze per nieuwsbericht en event aan waar dit getoond mag worden: website en/of partnerportaal. Ook de FAQ op het partnerportaal beheren ze via het CMS van de website. De dynamische cijfers op de homepagina van de website komen dan weer real-time van het partnerportaal.

Wij houden ervan om complexe structuren te vereenvoudigen en automatiseren wat kan.

Wil je meer weten over dit project?

Heb je een gelijkaardig project en ben je benieuwd naar onze aanpak? We vertellen je er graag meer over.
Contacteer ons

Cases

Gerelateerde cases